Risiga!


Här är vi fortfarande risiga... Jag är ganska snorig och tät i huvudet och Hugos näsa rinner som Niagarafallet! Elli är också snorig så vi får avvakta lite med babysim imorgon och se om vi tar oss iväg. (Elin: Vi kan höras imorgon bitti om hur det blir) 
Både Måns och Hugo är hemma från dagis och skola idag. 

Var i huset igår kväll och målade. Nu har vi inte sååå mycket kvar innan det är dax att flytta in! Måste ila iväg strax igen, ska bara ge lillskruttan mat först så får hon vara med pappa idag för han är hemma från jobbet! Jag har haft experthjälp i form av Ulrika, det går så mycket fortare när man är två. Målar inne på Hugos rum nu, han fick välja mellan ljusblå (eller Hugoblå som lilleman säger) och mintgrön. Det blev Hugoblå! 

Nej nu måste jag slita mig! 

Sjuk...

Det susar i huvudet och jag har ont i hela kroppen.
Tätt i bihålorna och ont i halsen.
Måns har kräkts, vad det beror på vet jag inte...
Han har ätit väldigt mycket godis i helgen, får hålla tummarna att det var det
som var boven i dramat. Han hade också ont i halsen...

Johanna och Frida är här! De är så goa och hjälper mig med diverse grejjor! :-D
Mamma och Janne har åkt hem efter en helg med massor av städning.
Ska kompletteras lite till veckan bara!

Imorgon skulle jag ha målat en massa men eftersom Måns är dålig
så får vi se hur det blir. Hade varit bra att komma ifrån en
sväng för att göra ett målarrace! Är ganska många kvadrat som
behöver målas!

Johanna och Frida sover i huset, de skulle bubbla och  eventuellt måla lite!

Nu är det natti natti...

Sporadiskt bloggande!


Det finns viss risk att det bara blir sporadiskt bloggande ett tag framöver, känns inte som att jag riktigt har tid att sitta vid datorn...
Igår var det städning hela dagen, ättikan hade hjälp och efter städningen så luktade det riktigt bra! Jag, Ulrika och Liv var dit igår em för målning av köket. Får se hur det ser ut idag när det torkat!
Jag vill börja flytta idag, får se om det är möjligt! Måste måla en vägg i gillestugan innan bara.
Nej nu ska jag vara social med min mamma!

06:30

Hugo sov riktigt länge idag, inte förrens 06:30 började han sjunga idag!

Mamma och Janne är påväg. Idag blir det pyssel borta på Thunell!
Åkte dit igår och ställde ut en massa ättika, får se om husmorstipset tar bort liiiite lukt!
Ska måla väggar och tak som läget ser ut nu men jag vill ju flytta in nuuuuu!!!

Nycklarna!!!!

Vi har fått nycklarna till huset!!!!
Börjar kännas som att det är på riktigt nu.

Måns är hos Elias och leker.
 Elli sover i sin säng.
Hugo lever rövare inne på sitt rum. Han har varit billig idag!
Jag väntar på Ulrika, vi ska åka och kika på huset!
Ska nog göära mig lite kaffe!

Undrar om det blir söndag natt eller måndag natt som blir första natten i nya huset?
Imorgon kommer mamma och Janne för flyttstädning.
Johanna och Frida kommer på söndag.
Vi är välbesökta! :-D

...

Igår var det småstjärnorna, det var mysigt. Alla barnen var jätteduktiga och Måns och Elias hamnade på delad fjärdeplats i år igen. De hade satsat på vinst och besvikelsen infann sig men en stooooor chokladpåskhare gjorde ickevinsten lite lättare!  Gott fika och lite spenderande av pengar på diverse lotterier för att bidra till åttans klassresa (Måns kusin Jon går där så då spenderar vi lite extra mycket!) och denna gång fick vi valuta för pengarna eftersom jag gissade rätt åt Måns på antalet godisnappar i en burk!
Jaja, det var våran onsdagskväll!

Babysimmet igår gick kanon också, Elli badade som bara den och så dök hon två ggr. Hann med en fika innan med Elin och efteråt drog vi på DollarStore. När vi var klar där så var vi überhungriga men eftersom klockan var så mycket så var jag tvungen att åka hem, hann köpa en sallad på OK/Q8. Elin hade inte lika bråttom hem så för hennes del blev det bröbua igen. Nästa vecka så prioriterar vi om lite så att vi kan äta efter babysimmet eftersom man blir hungrig av att bada!

Idag så bär det av på en blixtvisit till stan. Ska in med Ulrika och handla färg och tapeter. Måste vara hemma igen innan två så det gäller att vara snabb! :-D

IMORGON FÅR VI NYCKLARNA TILL HUSET!!!!!!!!
 

Babysim!

Idag är det dax igen för Ellipluppan att bada! Ska bli så mysigt! Febern är som bortblåst så det är fritt fram för plaskande! Förhoppningsvis hinner vi med fika innan eller efter också! 

Ikväll är det småstjärnorna, Måns och Elias tränade lite igår. Som vanligt så blev Måns sur efter bara fyra minuter...Jaja, de fick ju träna lite iaf, det var lika sist med Måns humör men i skarpt läge så gick det bra. Det är ju inte så konstigt om de inte orkade riktigt igår eftersom de varit uppe tidigt och sen åkt skidor på fjället hela långa dagen! 

Måste handla, glömde köpa bröd igår så frukosten blev lite torftig... Fanns en skiva bröd kvar och jag är fortfarande hungrig! Löser sig nog...

Elli tussig...

Elli har feber, dock bara 38.1 nu. Hon är inte alls på humör.

Måns har friluftsdag idag, packad och klar har han traskat iväg med slalomutrustning och gott fika! Jag ska äta frulle och sen bär det av mot dagis.

Imorgon är det småstjärnorna, Måns och Elias ska vara med igen, denna gång med Måns Z "Caramia".
 
Nej nu måste jag sätta fart, lovade att skjutsa på fjället om det blev bil istället för buss.

Mycket att stå i...

Idag ska jag börja packa på allvar som det känns... Eftersom flyttlasset kan gå inom en snar framtid så måste jag nog sätta lite fart. Läntar som bara den, bara det att kunna röra sig i köket utan att krocka med sig själv!!! 
Jag måste ringa Telia och kolla upp en del, vad det var har jag glömt så jag måste först ringa sambon...

Måns har skola idag, Kulturskola. Han går fram till lunch 10:30. Jag blev panikslagen när jag insåg att han gått utan sin slalomutrustning men insåg efter en stund att det var ju imorgon. *phu* Han har beställt fika och då måste det vara kakor med som han kan bjuda på... Han e´rolig men framförallt snäll!

Nu ska jag drick te och titta på "Familjen Annorlunda" på tv4.se/replay, diggar tiobarnsfamiljen!

Adios!  

Ooops!

Har glömt bort att blogga! Det hör inte till vanligheterna, jag är hemskt ledsen!

Våran älskade Christine är hemma i Rätan och hon kikar ner lite titt som tätt, det är alltid lika trevligt när hon kommer förbi! Barnen älskar Christine, även om Elli grinede en sväng... Elli är ju Christines gudbarn och hon tar sitt "gudmorskap" på fullaste allvar och förser Elli med "Rock Star Baby" flaskor och en napp! :-D

Idag är det loppis på Norsgår´n och Christine åker hem. Ska ner och öppna lokalen 9:30. Jag skulle ha loppisbord men jag har inte fått ihop så mycket saker... Jag hade en period i höstas när jag kastade ALLT! Hade tänkt ha barnkläder på bordet men jag har inte riktigt tagit mig i kragen och plockat ihop så mycket så jag struntar helt enkelt i det eftersom det är jag som har hand om bordbokningarna! 

Snart flyttar vi. Var bort till huset igår och snart har de flyttat ut! Härligt!

Bättre sent än aldrig!

Idag kom Marika och fikade på förmiddagen, hon skulle på utvecklingssamtal på skolan så hon svängde in och joinade mig på lite frukost!

Kikade på film med Elli medan Hugo var på dagis och Måns på skola.

Tessan kikade förbi i eftermiddag! Blev så glad när hon ringde och sa att hon skulle titta in! Saknar våra nätter med surr om allt och ingenting... Blir aldrig att man tar sig ner till Hogdal men man kanske ska ta sig i kragen i framtiden och åka ner en sväng! Skulle hälsa till er Sara och Per!

Nu har jag varit på årsmöte och det var ju inte direkt välbesökt, kom två personer förutom styrelsen... Är ordförande igen efter mitt "sabbatsår". Känns riktigt bra, jag har saknat mitt ideella arbete! :-D

Nu ska jag smaska i mig mitt äpple, Thommy sitter brevid med varm o´boy och mackor men jag fikade ju på Norsgår´n...

Duktig tjej!

Idag var vi ju på babysim, det gick kanonbra!! Elli skvätte och simmade på som bara attan, hon tyckte att det var så roligt. Eftersom Anette (ledaren) såg att Elli hade kul så passade hon på att dyka henne!! Det var ett, två å DYK, Anette räknade ettusenett, ettusentvå och ettusentre innan hon släppte upp Elligumman igen. Hon var lite förbannad men det gick över efter en halv minut ungefär! Duktig tjej jag har!
Efter babysimmet så for jag och Elin på Bröbua för lite kaffe plus lättare lunch. Jag käkade en grillad macka och Elin slog till på fisksoppan. Vi surrade en stund och sen dök Sonja G. och Sara (vet inte vad hon heter i efternamn...) upp och sällskapade med oss!

Hämtade Hugo på dagis och sen mös vi. Jag och Elli hamnade i soffan strax före fyra och Hugo lekte lite och sen blev det bara tyst. När Thommy kom hem så frågade han vart Hugo var och jag svarade att han sover nog i gästsängen i "gamla lekrummet". Han kikade där men såg ingen Hugo utan vi trodde att han sov uppe men icke... Thommy kom ner och frågade om jag visste vart Hugo var och jag sa att sist jag hörde honom så var han i "gamla lekrummet". Thommy gick in och började skratta...

Här är varför:



Nu ska jag ta Elli, hon är inte alls road av att ligga i barnvagnen medan mamma bloggar!



Update!

I förrgår eftermiddag ringde syster Hannabus och frågade om hon och hennes polare Frida fick komma och hälsa på och sova över! Självklart så var de välkomna! Vi satt och surrade till närmare 00:30 innan vi kröp till kojs. Igår så spelade vi lite wii fit och "gihar hero" (som Måns säger) plus att vi hann med en omgång Skip-Bo även om Frida inte var så impad av det! :-D
Bjöd på kyckling och ris innan brudarna begav sig hemåt igår kväll.

Idag är det babysim som står på schemat, har packat och donat inför Svenstaresan! Nu ska jag plocka undan frukosten och sen bär det av till dagis med Huggemannen.

Uppdatering kommer!

Håller på med maten, har två brudar på besök! Så trevligt så!
Bloggar mer sen!

Axa Müsli Guld Frukt

Det är min frukost idag.

Elli tog sovmorgon, Thommy har hängt för fönstret med ett mörkt lakan och vips så sov tjejen till efter nio! Vi fortsätter nog på den banan! ;-)

Idag är det grått ute... Har inte så stora planer för dagen, får se om jag kanske snor ihop en sats bullar!!

Ikväll är det barngympa och barnen längtar som vanligt! Själv ska jag på bibblan och lämna tillbaka något försent, men bättre än aldrig!

Nu åter till frukosten!

Attans också...

Fast jag skrev att jag inte skulle se Melodifestivalen så gissa vad jag såg... Är inte ett dugg intresserad egentligen men rätt låt vann iallafall!

Idag är det strålande sol och klarblå himmel, måste nog gå ut en sväng!

Brandrök och trötta armar!

Nu luktar man mumma efter att ha dels släpat på en barnvagn i halvdjup snö plus stekt kolbulle i grå rök! Gott var det iaf! Barnvagnen blev 50 kg tung i halvdjup tösnö, slet ganska mycket för att få vagnen i rörelse, nästa gång ska vi pröva något annat... Kanske vagnsinsatsen på pulka...? Elli var iaf hur snäll som helst och sov hela utevistelsen, hon slog upp sina små ögon när hon hamnade i bilstolen igen, tre timmar senare!

Ska tina lite älgkött så vi får middag någon gång och så ska jag ta mig en välförtjänt dusch! Mys i soffan framför tv:n ikväll, lutar åt "Rallybrudar" eller "Låt den rätte komma in". Jaja, jag VET att det är Melodifestivalen ikväll men det ge jag faktiskt den i...


Kolbulle

Idag ska vi upp till Böle och göra kolbulle vid kaffekoppen. Tar med isborren och maggot också så kanske, kanske man får en liten firre!
Solen skiner och det är nollgradigt, perfekt uteväder!

Inte köpa säng, säng, säng

Igår så skulle jag ju hämta en säng i Krokom... Innan jag åkte så skulle jag in på ICA och ta ut pengar och där mötte jag min tredje svägerska Lisa. Vi surrade lite och så frågade hon vad jag skulle göra och jag sa att jag skulle köpa en loftsäng i Krokom. Jaha säger hon, en i aluminiun? Ja svarar jag och då säger hon: Jag har en sån som du får ta alldeles gratis! Efter mycket funderande fram och tillbaka så tog jag Lisas säng men for ändå till stan eftersom jag hade en hel kasse med bebiskläder som är syrrans! Hon har en kompis som ska ha bebbe och de skulle kolla igenom lite och se om det fanns något som kanske kommmer komma till användning.

Idag händer ingenting tror jag... Kidzen är allmänt kidziga. Jo just det! Christine kommer hem till Rätan idag!! Det gillar vi!

Nu ska det fortsättas att ätas frukost!

Köpa säng, säng, säng

Idag bär det av en snabbis till stan, ska köpa en säng i Krokom. Måns nya rum är ganska litet så vi kom på att det blir kanon med en loftsäng! Letade på blocket och tada! En säng för 600 i Krokom, den tar vi!
Farfar o farmor ska hämta Hugo på dagis eftersom jag kanske inte hinner hem, då blir lillkillen nöjd!

Åter till frukosten!

Lunch

Sitter och knular i mig lite lunch. Har plockat här så nu är det disken och dammsugning kvar. Skulle ha dammat lite också men jag får se hur avancerat det blir...

Funderar på om jag ska börja packa lite mer... Skulle ha gått igenom lite av Hugos kläder inför loppisen, det är ju ingen som ska ha de kläderna efter honom (som läget ser ut just nu iaf). Får se om jag gör ett ryck sen.


Blä!

Måns grinar, han kan inte sova... De har sett på "Dunderklumpen" på skola och den var tydligen JÄTTEHEMSK enligt min son... Inatt ska alla hans gossedjur få liv och det är väldigt skrämmande för en 6åring! Får se vart det slutar, han har kutat upp och ner i trappen en timme nu.

Elli är arg på sin pappa, hon är trött. Hugo sover dock sen ett tag. Jag väntar på de desperata husfruarna som är ett av mina favortitprogram! :-D

Babysim imorgon är inställt pga av klorproblem på badet... Trist!

Har ringt på en Tromsö loftsäng och jag ska åka och hämta den i Krokom på torsdag! Kommer att bli kanon på Måns nya rum!

Nej nu ska jag spendera lite tid med min familj, har ju hunnit vara på Norsgårdsmöte också ikväll!

Bråttom!

Ska vara på dagis om åtta minuter och jag har inte ätit färdigt än... Varför är man född tidsoptimist? FAN, nu bajjar lillfröken... Nu blev det mer bråttom!

True Blood

Idag har jag ägnat mig åt "True Blood" på Canal+Action. Har fastnat i den serien, den är skitbra! Handlar om vampyrer och våran svenske lille Alexander Skarsgård är med i den som "Chefen" Eric. Riktigt sevärd faktiskt!

Har hittat en säng åt Måns på Blocket, den finns i Krokom. Ska fundera på hur jag ska få hem den, Ulrikas buss eller släpvagn?
 
Ikväll är det barngympa, ska väl börja förbereda oss.

....

Pubkvällen igår gick bra och jag hade trevligt! Inte så mycket folk som vi hade hoppats på men vi får vara nöjda!

Innan jag for så pumpade jag ur (90 ml) mat åt Elli plus att jag hade 40 ml i frysen. Thommy skulle ringa när hon ville ha mer mat och jag räknade med att åka hem runt 22 tiden (for ner strax efter 18 och hade ammat 16:30) så när klockan började närma sig 22:30 började jag bli nervös. Klockan 23 ringer Thommy och meddelar att fröken minsann sover, hon hade fått mat 20:30 och då insåg jag att jag kanske inte skulle behöva åka hem innan kalaset var slut 01. Mycket riktigt så sov fröken och det gick inte så bra att väcka henne så jag la mig för att sova. 03:40 behagade damen att vakna för mat och jag kan säga att jag hade ganska ont...


Idag snöar och blåser det ute. Trist!

Nu är det klart vilket datum vi får tillgång till huset och det är 1 april, Janne ska flyttstäda den 3-4-5 april där så sen flyttar vi in! Ska bli så skönt!

Pubdax!

Ska snart iväg ner på Norsgården för att vara "Bartender". Ska bli riktigt roligt att se lite folk!

Idag har vi varit på världens bästa pimpeltävling, ALLA får pris! Kan inte bli bättre! Fick dock ingen fisk... Elli skrek som en stucken gris mest hela tiden i sparklådan, Hugo gnällde och var livrädd för vattnet ute på isen och Måns var bara Måns.

Nu måste jag sätta lite fart!

Staden väntar!

Jag är trött och har ont i kroppen... Blir säkert bra när jag ska bära ölbackar!
Nu måste jag sätta lite fart, vi ska åka 8:30.


Madrassåkning!

När Thommy var iväg på affärn så påminde Vera honom om att det var övernattning på skolan ikväll... Det hade vi givetvis glömt bort. Det blev lite bråttom, Måns skulle ha med sig madrass, sovsäck, pyamas m.m. och jag tror att han fick med sig allt... Han var först lite osäker om han skulle sova på skolan men det verkade ge sig! De skulle ha maskeraddisco och sen blir det film. Mern först ut så var det madrassåkning! 
Är helt mörbultad, har något ont i rumpan och ryggen efter mina vilda strapatser neröver backen med Vera och Måns...
Jessica, Martin och Maria K hade fixat så mysigt med hemgjorda marchaller, varm saft, kaffe och kakor. Tack, vi hade sååå trevligt!

Imorgon bär det av till Östersund med Anette för inhandling av alkohol inför Pubkvällen på lördag.

Skidor

Idag blir det slalom i Klövsjö. Håller på att fixa matsäck, ska vara i Böle 11:00. Börjar bli bråttom!

Grått

Ute är det grått... Sambon slavar vid diskbänken och allt är frid och fröjd. Thommy är hemma idag och "fnular" på lite. Jag har konstaterat att vi snart måste börja packa och jag gruvar mig... Jag skulle vilja ha ett trollspö till hjälp.

Vann ingenting igår på Vinlotteriet men jag hade så trevligt ändå. Karolina hade gjort en så god paj med chokladmousse (?) på!

Nu ska jag äta tunnbröd!

Bättre...

Idag mår jag bättre även om jag fortfarande är förkyld.
Det blev middag i Böle igår, Chili con Carne, det var supergott även om jag hade halvtaskiga smaklökar! 

Elli sover i vagnen och killarna leker uppe. Detta kommer att bli en lång dag känns det som. Meningen var att vi skulle åka skoter upp till Böör´stjörn med kyrkis men jag ids inte ut och åka skoter med min snuva. 

Åter till frukosten!
 

Usch!

Det snöar, blåser och är alldeles grått ute idag... Trist för de som ska gå skidskola, får hoppas att det spricker upp under dagen!

Jag är hes och dunderförkyld, inte kul men vad gör man...? Idag ska vi inte göra någonting, barnen får nog roa sig som de vill för jag orkar knappt röra mig...

Glömde...

Råkade snatta på RUSTA igår, ett paket med servetter... Jag glömde att jag hade lagt i servetter i vagnen och när Elli började "gnessa" så gick vi ut och när jag lyfte upp babyskyddet ur kundvagnen så låg servetterna så fint där under... Snyggt jobbat Sara!

Nu ska jag kurera snuvan, den har tilltagit under eftermiddagen så nu börjar jag bli risig... 

Vilken dag...

Igår skulle vi ju åka till stan en sväng och hälsa på. Innan det så skulle vi hämta en bilkudde hos Ingrid och Pierre och GIVETVIS var jag ju tvungen att hissa ner fönstret på passagerarsidan för att surra lite med dem (de stog ute). När vi skulle fara så får jag inte upp rutan...
TVÅ TIMMAR tog det innan vi fick upp rutj'veln... Då hade vi dragit och ruckat plus monterat av hela dörrens insida för att komma åt motorn som sköter elhissarna. Efter lite hjälp av Gugge så fick Thommy till det och nu RÖR INGEN våra elhissar... Måns var less och Hugo förbannad eftersom han minsann skulle vara ute i snön utan kläder medan vi höll på med rutan. Det var ett väldans liv inne...

Väl i stan så var det mesta frid och fröjd. Vi fikade och sen gav vi (jag, Elli och Thommy) oss ut och letade tapeter till köket. Hittade inga som jag ville ha men det finns en tapet på RUSTA som var snygg.
Mamma bjöd på mat, jättegod kyckling. Kunde dock inte njuta fullt ut eftersom lillgumman skrek i flera timmar... Hon har aldrig gjort så och jag vet inte riktigt vad det var men hon gillade INTE läget! Stackars gammelmomma vankade av och an... Hann säga hej iaf till Johanna och Daniel men mycket mer var det inte eftersom lillstumpan var så förbannad...  
Vi åkte från mamma klockan 18 för att handla lite på Coop innan hemgång. Gick hur bra som helst och när vi var nästan i Brunflo kom jag på en sak som vi glömt: ISBORREN... FARAO, vi fick så lov att vända eftersom jag har lovat Måns att ta hem den (fått av gammelmomma) snarast bara den kom ner till Östersund från Storuman. Jaha, 30 minuters "omväg" blev det... Landade på gården 20:30.

När vi kom hem så var Elli som vanligt, hon började jollra glatt när hon såg vart vi var! Jag gjorde nachostallrik och vi mös framför tv:n. När jag kom med min tallrik från mickron in i vardagsrummet så såg jag: DET FATTADES BÅRD på väggen... Skit, skit, skit, ibland lessnar jag totalt... Gissa vem boven i dramat är? Jo ni gissade nog rätt: HUGO. Han har i stundens hetta när vi var ute och han var arg, rivit tapet, IGEN... *suck* Vart ska eländet sluta?

Till råga på allt så har jag ont i halsen men nu har jag druckit varm choklad så nu är det bättre! Dax att dra till Böle, Thommy ska titta och ev. fixa deras skoter!

RSS 2.0