Julafton!

 
God Jul på er!!
 
 
 

Klar!

Är helt klar med medicinkursen nu. Fick godkänt även på seminariet och det skriftliga testen plus att examinationen av PVK och infusion gick galant! Känns skönt att ha gjort klart så nu är det Palliativ och smärta vi läser över jul och nyår. Har en tenta 9:e januari och en rapport som ska skrivas men annars är det ganska lugnt!
Har fått välja praktikplats också, jag ska vara på ortopeden i åtta veckor! Tror det blir bra men det var egentligen inte mitt förstahandsval men jag blev så ställd när det vart min tur i lottningen så jag sa "fel"... Ville egentligen vara på mag-tarmkirurgen. Jaja, kanske finns en mening med allt!
Det tråkiga är dock att vi går från nästan 50 stycken i klassen till 29... Många föll på den första, stora medicintentan och får därför inte gå vidare med oss utan de får läsa om medicin i vår... Denna kursen är en spärr, klarar man inte den får man gå om. Skittrist!

Nog om skolan!

Nu är det jul i vårt hus! Någorlunda städat, inte helt klart dock. Julpyntat, granen är uppe och paketen inslagna och framlagda! Julstämningen börjar närma sig! Ikväll blir det uppesittarkväll med lite bingolotto, glögg och julgodis! Jag har slagit in alla paket nästan vilket hör till undantaget, har kanske tio stycken kvar att slå in. Annars brukar jag stå kvällen innan och slå in paket i vild förtvivlan! Känns skönt att kunna slappa ikväll och bara mysa!!
På julafton kommer vi vara hos svärmor som så många andra gånger! =) Jag älskar att ha folk omkring mig när det är jul, ju fler desto bättre! Att fira jul hos svärmor är en av höjdpunkterna, hur mysigt som helst! God mat och trevligt sällskap! Vi kommer som vanligt öppna lite julklappar här hemma, eller ganska många (läs alla)! Vi har en lite udda tradition här och det är att mellan 11-12 någon gång så har vi julafton med paketöppning. Sen drar vi iväg till svärmor och käkar, tomten kommer, öppnar ännu mer julklappar och allt är frid och fröjd. Inget tjat och ingen är för trött för att öppna klappar när man väl kommer hem igen på kvällen. Barnen har att göra under dagen och vi slipper söndertjatade öron. Alla är nöjda och glada!

Nej nu ska jag hoppa in i duschen, åka och köpa mig en digital kökstermometer, adresslappar till paketen som är kvar och sen koka knäck!
 
Vill även passa på att önska er läsare en riktigt God Jul!!! Tack för att ni hänger kvar trots sporadiska inlägg!!


Hm...

Nu var det så där långt mellan inläggen igen... Kanske måste ställa en påminnelse på mobilen så jag kommer ihåg bloggen! :-P Har ju för medicinen och det funkar bra iaf! 

Pluggar väl mest men idag har jag faktiskt fått upp lite tapeter i källaren plus att jag tick tummen ur och målade panelen i veckan som var. Nu är det inte allt kvar, blir jättefint!! Måste bara införskaffa en annan klädsel till soffan som ska vara där nere, en svart Ektorpsklädsel till 3-sits tas gärna emot om någon har en gammal liggande! ;-) 

Veckan som kommer är sista veckan i medicinkursen, sen börjar Smärta och Palliativvård. Ska bli intressant! Är dock en rapport och en salstenta så det blir plugg över julen, lika som ifjol. Nu till veckan har vi examination på tisdag förmiddag, en muntlig plus en skriftlig del... Är ganska nervös eftersom det känns som jag inte har koll på allt... Torsdag (lucia) har jag examination i PVK och infusion, det är jag dock inte så nervös över!! Sen är jag LEDIG fre, lör och sön innan nya kursen kör igång! Tänkte ägna den helgen till bak och pyssel med barnen, har ju inte haft så mycket tid över för sånt än...  
 
28:e januari går vi ut på praktik och är ute ända till 25:e mars!! Hela åtta veckor! Längtar som en galning dock måste jag lösa boende och så eftersom det kanske blir knöligt att pendla! Jaja, det löser sig nog, vi är inte där än!! Har ju både mamma och syrran i stan! =)

Nu ska jag ägna kvällen åt gynekologi och sepsis innan jag ska slå in alla paket till Hugo som faktiskt fyller 7 år imorgon!!! 0 

RSS 2.0