Ullared...

Åker som bekant till Ullared varje år men i år ser det mörkt ut. Det finns ledigt motellrum den 4 sep men jag har INGA pengar till bensin och boende...  Skit också, jag som verkligen behöver handla åt lillfröken, jag har ju inga vinterkläder åt henne plus att hon är på G att byta storlek igen! Jaja, det ordnar sig nog!

Nu ska jag äta cheeseballar med grilltång och zappa på tv:n!

Redan uppe...

Idag står det jobb på schemat, därför sitter jag här denna okristliga tid på dygnet...

Fixardag!

Idag ska det fixas och donas! Thommy är ute och ska börja spika vedbod och jag ska ta mig i kragen och gå upp och måla det som ska bli Ellis rum men som Måns ska "låna" ett tag...

Nu ska jag sätta fart!

Alive!!!!

Vaknade idag och jag har återvänt från de döda!!! Känns mycket bättre idag så jag måste passa på att få saker gjorda ifall att det är en tillfällighet!

Favorit just nu!


Bättre!

Idag är febern som bortblåst men lite halsont finns kvar. Vi funderar på att åka till sta´n och Djungelhuset idag, får se hur det blir!

Sjuk...

Jag är utslagen av influensa eller ordentlig förkylning. Klev nyss upp efter att ha sovit sen 17:30 men ändå är jag trött och inte ett dugg orolig att jag inte ska kunna somna... Sov på fm också mellan 9:30-12:30, det har varit en lång dag med huvudvärk, ont i halsen, öronvärk, ont i heeela kroppnen och feber... Mycket gnäll men jag är helt döööö...

Igår tillbringades iallafall hela dagen på auktion. Ropade inte in någonting... Jag fick Becca att stanna tills imorse så det blev bara halvtomt igår, våran älskade Christine for ju hem... Idag blev det heltomt igen.

Hade tänkt åka till Djungelhuset idag med min familj men planerna krossades av min förkylning. Det enda positiva är att jag får inte i mig så mycket pga av halsen.

Budag!

Igår var vi på budag från 11:45. Vi fikade, gick fäbobingo och åt flötgröt. Vi hade hur mysigt som helst!
Vi insåg att vi missat att handlat så det blev Wärd´s till middag, vi käkade kebab och Hugo åt hamburgare medan Elli åt 1½ (!!) pannkaka. Drog till Postvägen och hälsade på i gamla huset, blev kvar där till 20:45. Hem och jobbade tio minuter, sen dök Linda och Andreas upp här. 01:00 skjutsade Rebecca hem dem. Roligt att det är trevliga människor man sålt huset till och det som är ännu roligare är att de är supernöjda!!!

Nu ska jag inta fruölle och sen bär det nog av till Böle på auktion!

Städat!

Ibland måste man städa och i eftermiddag var det ibland... Gjorde ett ryck och plockade undan, dammsög och städade ute. Bra blev det!

Har jobbat 7:30 - 16:00 idag, var i hemtjänsten så man har varit ute och åkt lite!

Har min kära Becca och Christine hemma på byn! Idag tod de med sig Ellipluppan och for till Svensta, det var Christine (även Ellis gudmor/fadder) som propsade på att hon skulle med! Blev att köra volvo för Becca!

Imporgon stundar budagen och på söndag är det finaler i folkrace, vet inte om vi ska med till Hede, känns som att jag behöver tvätta och dona hemma... Håller tummarna för att Becca inte åker före måndag!

Nu ska jag leta glastrasan för vardagsrumsbordet behöver torkas, är sååååå smart att ha glasbord när man har tre söliga barn...

Arbeta...

Idag ska man arbeta igen plus hela dagen imorgon. Becca är på väg norrut och jag tror att jag hinner jobba klart innan hon dyker upp! Jag har blivit inbokad på tre dagar varav en är idag mellan 12-16... Thommy och barnen får roa sig bäst dom vill!

Försöker ladda upp bilder men det går inte...Vet inte riktigt vart felet är men tillslut blir det "sidan kan inte visas"...

Lördag är det "budag" för hela slanten och på söndag är det finaler på 2-dagars i Hede (folkrace)...

Arbetsmyra!

Jobbade igår, eller jag gick intro så att jag vet vad jag ska göra när jag är ute och jobbar! Så himla skönt att komma iväg och göra vuxensaker! :-D

Var och kollade på valparna som var helt underbara!!!



Taskig kvalitet på bilden men det är från mobilen och vi är inte riktigt sams... I alla fulla fall så är det valpen längst till vänster som vi är intresserade av om det är en hane, Lena visste inte riktigt men Thommy tyckte att det ev. fanns två "balls" bak...

Idag är det uppehåll så Thommy lagar tak!

Jobb...

Nu är det ingen återvändo, jag är inskriven som timvikarie på jobbet och faktiskt så ska det bli skitkul! Jag vill inte börja mina 90% än men lite extra är inte helt fel. Ska bli skönt att få komma ut bland folk!

Ska prova komma iväg och kika på valparna strax men Elli sover än, hon har sovit sen 11:00... Thommy är uppe på taket, det regnar som vanligt in i hallen... Har just nu fyra presenningar på taket, det ska lagas imorgon när solen skiner!

Mat

Det blev Pizza till middag idag Erika!

Detta har jag pysslat med ikväll:

Nr 1:



Nr 2:



Nr 3:



Nr 4:



Nr 5:


Röstning: Vilken frilla blir min nya??? :-D

http://colorator.janehellenmood.se Här kan ni göra era nya frillor!

Attans...

Lena hade glömt bort att vi skulle komma i eftermiddag och kika på valparna så hon hade farit till stan! Iof gjorde det ingenting, vi for till Marika istället och lämnade igen lite sågar och dyl. Idag har vi nämligen fått våran ugn och spis installerade så nu blev det kanon bra!!! Har invigt både spis och ugn idag!

Nu ska jag ut i Facebookvärlden där jag har fastnat i minispel!

Grått...

Idag är det en grå dag men jag har på mig ett ärtigt limegult linne så det känns inte så trist! :-D
Hugo vaknade strax efter nio medan jag och Elli låg till närmare halv tio. Jag älskar att ligga och dra mig på morgonen, till min sambos förtret för han vill också dra sig...

Elli är strålande glad, totalt opåverad av det risiga vädret. Hon är feberfri idag och flinar med heeela ansiktet med gröt runt munnen!
Måns har tittat på pistvakt och nu sitter han i gillestugan och kör bilar på bilmattan.

I eftermiddag har jag bokat dejt med Lena i Böle, det är hon som har hundvalparna. Vi ska dit i eftermiddag och titta! 

Nu ska jag dinera lite.

J*kla ungskrutt...

Idag har Hugge the man nästan kört bil... Han lyckades prova starta Passaten i ett obevakat ögonblick (då blev ändå han och Måns tillsagda strax innan att de inte fick vara i bilen) och Hugges förklaring till det hela var: men jag skulle bara åka till Torvalla...
Vi brukar inte ha nycklarna i bilarna eftersom vi har det barn vi har men man tycker att man ska kunna vända ryggen till en sväng utan att lilleman ska hitta på någonting...

Elli har feber idag och sover sen 11-tiden. Hon vaknade för en timme sen och åt välling men slocknade igen nästan direkt.
Imorgon tänker jag nog åka och titta på hundvalparna!

Hes och hostig...

Förkylningen vägrar att släppa sitt grepp om mig... Inatt har jag hostat så sömnen har varit obefintlig periodvis. Idag är jag hes också, vill ju bli frisk!

Regnar ute, trist och tråkigt...

Elli sitter på golvet nedanför mig och grinar i ren protest...

Strålande sol!

Solen skiner idag och jag tvättar. Passar på när det är fint väder så man kan hänga ute...

Ikväll är det grillning här med svägerskan och hennes familj, ska bli så mysigt så. Tog fram en kalvfilé (älg) för grillning.

Igår hyrde vi film via Telias diditalbox, jättesmidigt! Svullade crabsticks, vitlöksröra, melon och fetaost till filmen... 

Hugo är rolig han förklarade en sak för mig imorse:

H: Elli kan man dra i hopprep nästan som koppel, i källaren, om man vill förstås, men inte mig och Måns. Inte Linnéa heller. Man kan dra lite om man vill, i källaren ligger det hopprep.

Undrar vart han får allt ifrån???

Loppis idag också!

Var upp till Böle idag också och fyndade en film (Turtles) till Hugge the men, några kläder till Elli bl.a. MOLO och PoP samt en tröja till mig!

Vädret ute är fantastiskt och nu har de äntligen fixat vårat bredband, tv och telefon även om lösningen blev en helt annan. Det fanns två olika telefonledningar dragna till huset så de bytte idag (grattis...) och då funkade det. Numera är huvudjacket inne hos Hugge men det ska dras om så att det blir i vardagsrummet men Relacomgubbarna gick på semester... Nu har jag alltså kablar genom hela huset.  *morr* Jag HATAR kablar... Tur att jag har RelacomSörens nummer, han kommer nog få ett samtal när hans semester är slut för RelacomMats lovade att RelacomSören skulle fixa det!

Nu ska vi äta grillade hamburgare och mysa. Har en flaska Rosé men jag tror inte att det passar till Hamburgare... Sparar den till köttet imorgon som ska grillas med svägerskan med familj!




Fyndat.

Idag har jag fyndat. Det blev två Scoobyfilmer a 5 kr/st, regnjacka och Bamseregnbyxor till Elli för 30 kr, fodrad regnjacka åt Elli 30:-, IDOL-spel med DVD 40:-, ABC-spel till barnen 10:- och en ny stor fin hundbur 300:-.

Vädret är som vanligt, regn och åska... Thommy har lokaliserat felet på taket och det var a piece of cake att fixa... Vi behöver en nockplåt så är bekymret nästan åtgärdat.

Middag snart och sen blir det bingo i Svensta.

Loppis.

Snart är det loppis i Böle. Tänkte upp och fynda lite!

Hosta...

Jag har en enerverade torrhosta... Jag hostar och hostar för det killar i halsen men det tar ingenting, det enda som händer är att jag fåt träningsvärk i magen.

Idag har vi dragit ris, det blev ju lite efter alla träden som Thommy, Gugge och Nisse fällde.

Jag och Tilla har haft en slappardag och myst. Drog till Svensta en sväng på em för att inhandla lite gröt, välling och blöjor. Passade även på att kuta in på Dollar. Nu har jag inhandlar rollrar så nu kan jag börja måla gillestugan när andan faller på...

Måns har köpt sitt älskade och efterlängtade Nintendo DS. Det blev på Tradera.com för 1199:- inkl. frakt. På Elgiganten kostade det 1490:- och då har man ju även resan till Östersund... Han passade även på att köpa Pokemon Platinum till DS för 199:- plus 30:- frakt, på Giganten kostar spelet 439:-... Han har fått det han ville ha för pengarna han hade, skulle han ha handlat i stan hade han bara haft pengar till konsolen men nu har han till och med pengar över!

Nu ska jag kvällspromma Tilla!

Hundvakt!

Vi ska vara hundvakt i tre dagar åt grannens Beagle Tilla, hon är supermysig så det ska nog inte bli några bekymmer! Hon myser med mig i soffan just nu...

Idag har åskan gått nästan hela eftermidda´n. Trist, man får ingenting gjort...

Thommy är och hämtar cykel i Böle, han har fått av sin farmor för hon hade så många!

Nu ska jag zappa på tv:n och mysa med Tilla.

BTW så hundvalpen som vi ska titta på är en blandning mellan Engelsk Springel Spaniel och Golden Retriver (25% spaniel och 75% retriver).

Nu hackar tv:n, igen... Då har jag problem med uppkopplingen, får se vart detta inlägg hamnar...

Tråkigt...

Har så otroligt tråkigt... Regar och blåser ena minuten och nästa så skiner solen och det är apvarmt. Nu small det men jag vet inte om det var åska eller Relacomgubbarna...










Bjuppar på en bra låt!


Ont...

Inatt vaknade jag och hade gallstensanfall... Höll ut 30-40 minuter innan jag kved iväg på toa och hittade den sista Voltarensuppen. Efter ca 30 minuter släppte det och jag slappnade av, höll på att somna och då började det molvärka igen. Det släppte visserligen ganska snabbt igen så jag kunde sova. Måste ringa OPsamordnaren och fråga vart min gallOP är som skulle ha skett i mars... Ville egentligen inte göra den nu på sommaren (de kanske inte ens OPar på sommar´n) utan hade velat göra den innan...

Sitter och dricker päckelkaffe (kaffe med mjölk) och skrällhostar. Hugo är ute och kollar när Relacom byter telefonkabel och Elli sover. Måns kör virke med farfar till Fåker?, Hackås?...

Nu ska jag ringa och kolla om det blir surströmming idag!

Ingen rubrik...

Vet inte ens vad jag ska skriva förutom att vår eventuellt tilltänkta hundvalp och dess sju syskon föddes idag, på min mammas födelsedag!

Grattis mamma på födelsedagen!!!

Var och käkade på Wärdshuset idag, det blev Chili cheese (original *mums* min favvo) till förrätt och sen blev det fläskfile och pärgratäng till varmrätt plus mjukglass till efterrätt. Vi firade vår 10-årsförlovningsdag som var sista april...

I fredags fyllde Fajja år, ringde tre gånger men de var inte hemma... Igår hann jag inte och idag hade jag glömt bort det. Måste komma ihåg att ringa imorgon!

Igår kväll strax innan åtta fick vi främmande av Joanna, Anton, Patrik, Laila och Anders! Laila är en människa som jag saknar så det gör ont ibland... Jag saknar många, ingen nämnd ingen glömd men Laila har en speciell plats i mitt hjärta och kommer alltid att ha det! De stannade till idag och for vid 11-snåret. Blev tomt...

Nu halvsitter jag i soffan med magknip, inte van att äta gratäng, känns som jag har en stor kleggig klump i magen...

Har jag glömt att informera om något?? Nej, tror inte det...

Adjöken!

Inte tid att blogga...

Jag har haft fullt upp några dagar nu och helt tappat orken att blogga... Tänkte summera lite snabbt iaf så att ni vet vad som händer i våra liv!

Tis: Jag var ju till Sundsvall för lite shopping.

Ons: Var dagen för Thommys överraskningsfest här hemma. Allt höll på att gå i stöpet men det ordnade sig. Vi började nämligen byta bänkskiva i köket, det skulle inte vara så bökigt men det visade sig vara lättare sagt än gjort... Klockan fyra skulle Nisse ringa och be Thommy om hjälp så jag kunde göra mig iordning, städa det sista och fixa dukning och grejja. Tur var så stannade Sanna här och dammsög, Ullet, Jörn och Terese dök upp och kavlade upp ärmarna. Marika räddade oss med "dukar" (nya lakan) och sen var det bara att vänta på att Thommy skulle dyka upp. Vi var nästan 30 pers... Thommy blev överarskad och det var huvudsaken! Vi åt, drack och badade badtunna under kvällen. Vi hade supertrevligt. Thommy fick 1300:- av sina syskon och mor o far som bidrag till ett mediacenter, en back öl, en flarra whiskey och en Borat-mankini... Av mig så blir det en middag på tu man hand så småningom... Kvällen var iaf lyckad och sista sällskapet for strax innan 01.

Tor: Födelsedag. Thommy 30 år. Städade efter festen kvällen innan, var till farmor´n och åt tårta. Gjorde en tårta här hemma också men den var det bara jag, Thommy och Måns som kalasade på...

Fre: TRÖTT... Först vaknade Måns strax innan tolv inatt med ont i magen. Han blev vaken till 01:30 ungefär. Sen runt 02-02:30 vaknade Elli och skrek som en stucken gris... Hon blev också vaken ett bra tag, närmare 04:30. Jag och Måns vaknade 10:45...

Pratat med Telia, de justerade fakturan på 1117:- till 338:-, de har ju inte kunnat leverera vad vi har beställt plus att de försökte ta en avgift på 550:- för att vi har skaffat vanlig telefoni fast vi har bredbandstelefoni. Den avgiften ska bara tas om man byter från ett annat bolag och det betalade vi i april när vi bytte till Telia... Bara strul...

Nu ska jag koka kaffe.

BTW

Elli kryper!

Städa!

Imorgon syller sambon 30 år så det är städdag iidag eftersom det kanske kommer främma´n på tårta imorgon.

Gårdagen i Sundsvall igår var mycket trevlig! Jag och Lisa (svägerskan) drog till Sundsvall strax efter 07 för inhandling av diverse "bra och ha saker" på IKEA och Biltema. Vi hann även med Birsta City och jag shoppade en ny klänning. Köpte två köksbänkar, överskåp till kyl och frys, mammuithyllor till Hugo, lampa till Elli, pennor, papper, gosemusar och en hel del annat smått och gott! Vi var hemma 21:20 så det blev en heldag!

Nej nu måste jag sätta lite fart!

*~*~*Måns 7 år*~*~*

Idag fyller Måns sju år! Han blir stora killen...
Vi har haft besök hela dagen och två tårtor har gått åt. Måns har fått en massa fina grejor plus pengar så att han kan köpa sitt efterlängtade Nintendo DS...

Vi har tippat omkull i soffan i väntan på de sista gästerna för denna gången!

Tack för idag!

39,2 i feber...

Elli är tussig, hon har 39,2 graders feber... Just nu sover hon, får hoppas att hon blir lite piggare på Alvedonen hon fick!

Gårdagen var superlyckad! Vi hade en otroligt trevlig dag med Thommys släkt, runt 86 pers blev det och då är det enbart släktingar från Ol-Karls (Thommys farfars farfar tror jag...)!! Samling på Bölegården först för info om dagen och sen for vi och fikade ute på "hemgåden", lade blommor på gravarna här nere i Rätan och sen upp till "Tjörn" för Flötgröt och tunnbröd med samvaro och mingel. Efter detta bar det ner till Böle bygdegård igen för middag och mera samvaro. Vi for till Böle 10:00 och var hemma strax innan 22:00, snacka om heldag! Tog massor med bilder, lägger ut några!




Pappan, Elli och gammelfarmor Gun



Hugge the man lär sig spela dragspel!



Lite släkt bl.a. Linneá, Liv, Jan Strand, Annas mamma (vet ej vad hon heter...) och Anna Mourou.

Lägger ut resten av bilderna på Facebook, det tar sån tid här... Är ni nyfikna kan ni kanske kolla här: http://www.facebook.com/sara.stalhand


Nu är Elli vaken och "sinnu"...


Främmande!

Jag har som bekant främmande och bloggandet blir lidande tack vare det och det fina vädret! Vi tillbringar dagarna badandes och solandes. Nu har båda barnen haft blåsor i munnen men det är på tillbakagång.

Var till Svensta med Becca och Elli, Måns och Hugo fick stanna hos farmor. Handlade lite ditt och datt på Dollar, Bolaget och Ica Supermarket.

Kyl och frys är levererade och jag målar ikväll. Mamma och Janne har varit hit med Pixi (Beccas katt), grillade och mådde gott.

Imorgon är det släktträff i Böle och min älskade Becca åker hem. Trist, jag älskar att få rå om henne!!

Nu ska vi spela Skip-Bo innan andra vändan med rollern. Målar där kyl och frys ska stå, har haft överskåp förut men nu åker de ut!

So´long!


Höstblåsor

Hugo har höstblåsor med blåsor fulla munnen och utslag fulla skinkorna... Tur att man har en klok svägerska som man kan ringa när barnen drar på sig diverse åkommor! :-D

Igår var vi och uppvaktade Emilia som fyllde tre år! Hon fick en jättefin brudklänning med lite smycken och grejjor av oss. Mycket tårta och samvaro blev det! Höjdpunkten var att ta med oss Becca hem sen! :-D Pixie är dovk kvar i Ösd för hon hade gömt sig när vi skulle åka. Mamma och Janne kommer med henne på fredag.

Idag står inte så mycket på schemat. Hade tänkt bada men med höstblåsor är det ingen höjdare...

 

RSS 2.0