Rapportskrivning...

Som vanligt är det studierna som hägrar i bloggen! :-P Just nu är det rapportskrivning på schemat, handlar om empowerment och en massa andra ord som ska förklaras. Det värsta är att jag vet innebörden, jag vet hur jag vill skriva i rapporten men eftersom ALLT ska refereras till litteraturen blir det inte riktigt som jag hade tänkt mig... Jaja, får göra det bästa av situationen och hoppas att jag får mitt eget utrymme i diskussionen! 

Imorgon är det gruppträff och sen på onsdag är det filminspelning. Vi ska filma ett samtal och sedan skriva en reflektion på den, tilsammans i gruppen. Känns ganska ok faktiskt, har en bra grupp så det ska inte vara ett bekymmer!

På fredag är det sista dagen för tentaresultat. Gruvar mig lite, börjat bli nervös över om jag måste göra en omtenta... Kändes inte så lockande faktiskt! Första känslan jag hade var ju att det gick bra men nu när det gått två veckor blir man osäker, det kanske inte gick så bra... Man lyssnar på tok för mycket på alla andra och deras reaktioner på tentan och ens egen uppfattning om saker och ting kanske inte stämmer... Kanske var tentan jättesvår, felvinklad och allmänt felbyggd eller hade jag tur att jag läst rätt saker?? Blir inte klok på denna väntan, det är då ett som är säkert! Tur att vi ska baka tunnbröd på fredag så man får tankarna på annat! Känner jag mig själv lär jag ju logga in på Ladok (där mina betyg läggs in på internet) i tid och otid hela fredagen trots bakning! :-P Bara idag har jag nog kollat minst 23 gånger fast jag vet att de har 15 arbetsdagar på sig att rätta tentan...

Barnen har lov hela denna veckan, Thommy har semester! Skönt för barnen med en veckas ledighet, inga tidiga mornar även om de är uppe runt 06 iaf... :-P Varför får man alltid väcka dem på skoldagar medan på helger och lov skuttar de upp före klockan sex frivilligt?? 

Har ingenting speciellt inplanerat denna veckan men kanske ska vi hitta på någonting, om jag nu blir klar med rapporten så jag kan slappna av! Måns pratade om att åka slalom till helgen, låter ju inte helt fel, var ju ett tag sen!!
 
Nu ska jag dyka ner i litteraturens undersköna värld i några timmar till!

Halloween!

Igår var grabbarna på Halloweenparty på skolan, de hade superkul! =) Ikväll är det dax för party nummer två och det är med Ryder´s! Middag, godis och samkväm här hemma! Blir nog lika trevlig som det alltid brukar vara! =) Vi har ju haft några halloweenmiddagar tillsammans, är lite av en tradition!

Här hemma står städning på schemat idag, har grott igen ganska ordentligt den sista veckan... Thommy sanerar badkaret, nackdel med bubbelbadkar är att de gror igen invändigt och det syns bara när man använder bubbelfunktionen! Nu är det dock rent och fritt fram att använda! 


Nu ska jag sätta lite fart!

Coping...

Sitter och försöker få någon fiorm av förståelse inför en av uppgifterna i denna kurs... Ska skriva en rapport men just nu är det en enda röra i mitt huvud. Vi ska skriva om coping, empowerment, self efficacy, compliance och familjefokuserad omvårdnad. Jag har ganska bra koll men ändå känns det som om jag inte vet någonting. Förvirrande. Det jobbiga är att allt i bakgrunden (förutom om patientfallet) och resultatet ska vara refererat från litteraturen. Tur att det bara är sex böcker att leta i och försöka förstå! Rapporten i våras var det tolv böcker om jag inte minns helt fel!
 
Annars är läget rätt lugnt, om två veckor lär vi väl få svaret på medicintentan. Både längtar och gruvar mig. Det kändes jättebra när jag gick ut från tentasalen men nu är jag osäker efter att ha hört vad alla andra skrivit på sina svar. Jaja, får ta itu med en eventuell omtenta senare i så fall. OM det är så att jag kuggade tentan har jag två veckor på mig att försöka få in mer i huvudet!
 
Har snart utvecklingssamtal på skolan, både Måns och Hugo ska utvärderas... ;-) Dax att käka lite lunch om jag ska vara något sånär fokuserad! 
 
 

Tentan skriven!!


Det kändes helt ok, till och med lite bra men sen är det ju beroende på rättningen!! :-P


Jihoo!!!

Klarade läkemedelstentan!! Gött!!

Imorgon är det dax för djävulstentan, håll tummar å tår!!!

Osocial!

Känner mig som världens mest osociala människa... Har hur mycket som ska in i huvudet innan stora tentan på fredag. Nu när det börjar närma sig så inser man hur mycket man inte har någon koll på och vad som måste in innan tentan, elle iaf vad man tror ska in inför tentan. Vi har ju ingen aning om vad som kommer... :-P

Återkommer så småningom... =) In i pluggdimman igen!!!

RSS 2.0