Sovmorgon...

Tog lite sovmorgon idag. Förkylningen vill inte ge sig utan jag hade nästan tappat rösten imorse.
Tog i alla fall tag i tvättvikningen när jag kom upp så nu är det ordning och reda igen och det känns skönt!
Nu ska Thommy iväg och lägga om till vinterdäck på bilen, de behövs nu för tiden.

Ikväll blir det Halloweenmiddag här och Måns har löst kostymproblemet: Vita lakan! Han kom själv på att vi kunde ta lakan och klippa sönder så de kan vara småspöken!

Nej nu ska jag fika färdigt, nybakat tunnbröd med kaviar på och te till! 

Bilder

Elli blev ju en månad igår. Bjuder på lite bilder!





Varit på prommis.



Stolta storebröder!





Trött efter åkturen.






Elli en månad exakt på dagen!




*host*

Här har hostan etablerat sig... Blanksnorar inte längre *jippi* men däremot är det tjocksnor uppe i näsan *suck*. Kul läsning va! ;-D
Snart bär det av till Böle. Alla barnen är vakna inklusive mig. Elli nyser, Hugo hostar och Måns, ja han är bara Måns...

Imorgon ska Elli vägas igen 15:00 i Svensta, håll tummarna att hon gått upp i vikt...

Nej nu ska jag packa och fixa det sista innan vi åker och bakar lite Tunnbröd!

Sjuk...

Börjar bli sjuk men inte magsjuk som vi trodde utan jätte förkyld... Fick blixtrande huvudvärk tidigare idag plus ont i halsen. Nu har vi varit en sväng till svärmor och när jag kom hem började näsan rinna... Typiskt. Imorgon är det tunnbrödsbakning i Böle och jag är inbjuden att komma och grädda lite. Hoppas att förkylningen inte blir värre under natten. Jag ska ju även ha Halloweenmiddag här på fredag, inte kul om man är sjuk. Måste kurera mig ordentligt men med vad? Kan ju inte dra i mig vad som helst heller nu när man ammar.

Nu ska jag dricka upp mitt te och amma Elli.

...

Idag skulle Thommy bara jobba ett par timmar så han tog med sig Måns.
Elli vaknade nu, typiskt...

Kyrkis

Orkar inte skriva så mycket så jag drar våran dag lite kort:

Tog bilen till Veronica ochpromenerade med henne och Monica till kyrkis.
16 barn tror jag att det blev...
Gick hem till Veonica och Måns o Elias tränade inför Små Stjärnorna efter mycket om och men. Måns blev sur som vanligt... Hugo trött och grinig.
Hem.
Hugo somnade mellan 15:30-16:30. Käkade blodpudding till middag.
Hugo vaknade och åt.
Jag kollade igenom alla kläder som jag lånat av syrran. Valde ut hälften, har inte plats för mer...
Hugo sölade ut halva Måns duschcreme (IGEN) på hela vardagsrumsbordet och golvet...
Jag lackade ur.
Thommy kom hem två timmar senare... Jag hatar tisdagar, då har han kvällskurs.
Nu har barnen gått och lagt sig och jag ska äta salta fiskarkex.

Hm...

Var iväg och vägde Elli idag och det visade sig att hon gått ner... Kanske är det pga av det jättelass som hon bajsade idag (hon bajsar ju varannan vecka typ) men jag ska ändå ringa bvc imorgon och prata med Kerstin. Ingen av mina andra barn har någonsin gått ner... Jaja, ska nog väga henne igen på torsdag för att kolla en extra gång.

Barnen bråkar än och jag sitter och packar paket, har sålt lite på Tradera som ska skickas idag.

Lätt vansinnig...

Å vad mitt humör är uselt just nu... Har försökt få Måns att städa i två timmar. Han har ont överallt och det ena med det andra. Jag ser rött. Det går så bra att dra fram skiten men sen när det ska städas då är det en helt annan sak. Till råga på allt så har jag så ont i halsen och kroppen. Hugo gick och la sig själv, när jag kom upp så sov han i sin säng... Elli är måttligt road av Måns tjat och mitt gap... Måste ha lite kaffe, det står klart på spisen.
I alla fall så har jag städat undan sommarytterkläder och tunna höstjackor plus alla sommarskor. Lite duktig känner jag mig mitt i allt elände.

Stan

Alldeles snart bär det av till staden Östersund. Hugo har tjatat om momma länge nu.
Blåsigt väder är det också, inatt trodde jag att fönstret skulle spricka... Otrevligt när det stormar på det viset.

Nu ska vi klä på oss.

Gooooood morning!

Här är det lugnt. Händer ingenting.
Kära Christine skulle kika förbi en sväng sen, hon är på hemmaplan.
DollarStore igår gick ganska bra trots att jag hade Hugo med mig. Handlade en del, lite mer än jag hade tänkt men, men... Käkade på Kung´s efter shoppingen, thaibuffé, det var super gott!
Nej nu ska jag äta frukost.

DollarStore

Idag bär det av till Svensta och premiäröppning av Dollar. Mamma, Johanna och Yvonne ska också dit så vi ska dejta! Måns kommer missa teatern som är klockan ett på skolan men han ville inte gå ändå som det hördes. Synd när det väl händer någonting men jag kan ju inte tvinga honom heller...
Elli är snorig... Inte kul.
Barnen är nere, måste kika vad de pysslar med.

Hemma igen.

Nu är jag hemma igen. Hämtade Hugo som var ganska nerblodad. Det hade avstannat men han var lite nedstämd så vi packade och drog hemöver! Han sitter nere och tittar på "Händige Manny" och det är inte någon fara med honom. Vet inte om han har en liten spricka/sår i näsan eller om han är lättblödande men just nu blöder det inte iaf. Allt är OK.
Han ser lite rolig ut, alldeles blodig runt och i näsan plus ett stort rött märke på kindbenet från vurpan ur spjälsängen igår... Gräddet på moset är att han även fick "stryk" två gånger av ett annat barn igår morse plus att han krockade under samligen med ännu ett barn. Får se om han lyckas vara skadefri resten av denna dag!

Idag blir nog en tv-tittar-dag som det känns. Jag hade planerat att sova en stund men det får jag se mig i stjärnorna efter! Får städa istället...


Näsblod...

De ringde från dagis för en liten stund sen, det var lilla blodbadet där. Hugo blödde näsblod, de visst inte om han hade slagit näsan i golvet eller om det bara började blöda. Inte lätt för lillkillen, igår klättrade han ur spjälsängen så han ramlade och slog kindbenet.

Nu ringde dagis igen, det slutar inte blöda. Måste hämta hem lilleman. Uppdaterar igen sen!

Go´killen...

"Du e´ snygg"

Min Hugo är mysig! Nu när jag bäddat ner honom så sa han så följt av:

"Jag älskar dig"



Syskonfotografering.

Idag har det varit full rulle! Blev nästan sen till fotograferingen idag, trodde inte klockan var så mycket som den var när vi väl kom ner efter lite pyssel uppe... Själva väntan och fotograferingen av Hugo gick kanon men sen var det dax för syskonfoto och tjejen som skulle knäppa verkar inte ha koll på vad en bebis är och att såna inte kan sitta själv... Hon ville att Elli skulle sitta mellan (!) Hugo och Måns. Efter mycket om och men så sa Kristina (dagisfröken) att det går ju bara inte, Måns måste hålla Elli själv och Hugo får sitta på sidan av. Elli var ledsen och grinade, Hugo tittade på allt annat än kameran och Måns stelnade i ett tillgjort halvflin... Vi gav upp. Vi tog den bilden som såg minst illa ut! Hon som fotade försökte pocka på Ellis uppmärksamhet, frågan är bara vad som får en treveckors baby glad och vilja titta in i en kamera...? Sen for vi hem. Hugo stannade givetvis på dagis och Måns sprang över på skolan. Jag åt frukost (eftersom det inte hanns med imorse) så halv tolv stupade jag och Elli i säng. Ställde klockan ifall att jag skulle somna och vaknade 13:00.
Måns kom hem 13:45 och sen hämtade vi Hugo. Han är nere själv nu, Måns är med Marcus. Elli sover i sin bilstol och jag har plockat undan på bänken i köket, det luktade så konstigt...
Nu ska jag gå ner och kolla lilleman så att han inte ställer till med så mycket hyss...

Ensam...

Är ensam hemma hela dagen idag, Thommy har kvällskurs.
Idag har jag varit på kyrkis med Elli medans Måns var på skola och Hugo på dagis.
En relativt lugn dag, jag och Hugo har umgåtts för Måns har varit med Marcus.
Imorgon är det fotografering på dagis. Det går nog bra. Ska ta med mig Måns och Elli dit för att få syskonkort.
Nu ska jag sätta mig en stund nere innan barnen ska i säng!

*suck*

Idag blev en j*vla dag... Är så slut i luvan nu. Typiskt att Hugo ska trilskas som värst de dagar man ska ut bland folk. Man får nästan skämmas... Först på HC så levde han rövare och kutade runt, runt, slog mig och lyssnade noll. Han fick sätta sig i bilen tillslut för bland folk gick det inte att vara. Sen på Familjecentrum så lyssnade han inte heller utan gjorde mest en massa hyss... Nu har han grinat sen klockan halv fyra ungefär, han har inte sovit idag och det märks. Barngympadax nu. Jag och Måns går själva. Hugo och Elli ska vara hemma med pappa, det ska bli såååå skönt! Det var Thommy som tyckte att jag skulle gå själv, jag behövde tydligen det...
Nu hör jag Hugo, han vill också gå på gympa... Får se hur det blir, kanske går vi allihopa.

Imorgon har jag utvecklingssamtal med Jessica på skolan. Jag hade tänkt gå på kyrkis också med Elli. Hoppas på en lugnare dag imorgon!

CupCake´s...

Blev sugen på att göra CupCakes. Ska ut och leta recept på någonting riktigt smarrigt med chokladsmet!

Måns är hemma igen vilket resulterade i bråk, slagsmål och jävulskap på en gång... De kan inte hålla sams och när de väl är sams så låter det som om de håller på att riva placet!

Imorgon är det fullt upp. Ska iväg på fm och väga Elli, klockan 13 ska vi vara i Svenstavik på återträff med föräldragruppen och sen kl 17:45 är det barngympa... Snacka om fullspäckat schema imorgon!

Nu ska jag på recept jakt!

Traderar...

Måste bli av med lite grejor som ligger runt halva huset. Bestämde mig för att mjukstarta och lägga upp tre auktioner på tradera. Det blev en ny barnpyamas, ett par mammabyxor och en tunika som jag aldrig använt men ägt i två år...  Kanske kan jag sälja av lite barnkläder, det har ju inte varit helt fel att få lite plats...

Jag fick en akut längtan idag efter att få sälja huset... OM det är så att vi får sälja så kommer det att bli sååå mycket bättre med plats osv i det nya huset... Bara att man kanske kan röra sig två personer i köket utan att knuffas!

Nej nu ska jag göra någon nytta...

Liten promenad.

Tog en liten promenad upp till svärmor. Det är kanon väder ute så det gäller att passa på att få lite luft. Har faktiskt på allvar funderat på om jag ska ta en lite längre promenad senare idag. Får se hur det blir...
Elli sover gott i vagnen och Hugo är på väg i säng.

Vi har sovit lite halv taskigt inatt. Jag råkade nämna att Elli endast varit vaken en gång per natt... Inatt har hon trilskats som om hon visste att jag skröt om henne! Hugo vaknade runt två inatt och blödde näsblod, han var jätte arg...

Nu ska vi äta lite lunch jag och sambon. Elli knorrar i vagnen, typiskt!

Stjärnor på is...

Tittar lite på "Stjärnor på is" i brist på bra tv... Hugo har just gått och lagt sig och Elli ligger i vagnen och kikar på världen!
Kom på att jag inte hade bloggat idag, fy skäms på mig, så jag var tvungen att skriva ett par rader...

Idag har det inte hänt någonting. Hade väntat besök idag men trist nog så blev Magnus sjuk... Får ta det när han piggnat på sig.
Dagen har varit lugn, nästan tråkig. Iof har det varit ganska skönt att inte haft någonting för sig.

Nu ska jag återgå till tv:n.

Fredag hela dagen!

Idag är det fredag. Fredag betyder Sara hemma med alla tre barnen, själv...
Jag tror att jag har klarat det ganska bra som det känns förutom mitt lilla misstag att
åka och handla med barnen... Hugo var i sitt esse och grinade och trilskades nästan hela
affärsvistelsen! Tur att det finns vänliga själar som förstår att barn kan bete sig som små ligister ibland!

Petra, Waldemar och Soya (stavas??) kikade förbi dock sov Waldemar. Trevligt med sällskap!
Elli fick "gröt", en jättefin rosarandig tröja och ett par matchande byxor. Återigen ett stort tack!

Nu har Hugo äntligen kommit till ro och slumrar lite.
Han orkar inte vara vaken om han inte sover en liten stund men
problemet är att han kliver ur sängen nuförtiden...

Nu vaknade Elli...



Skit också...

Kan någon vänlig själ informera mig om hur man söker bloggar på blogg.se????



Morgon igen!

Elli kom till ro tillslut igår. Tog ganska lång tid men hon somnade i min famn efter massor av pruppar... Hon har bara varit vaken en gång, skönt.
Nu har Måns fikat och väntar på att gå till skolan, Hugo fick en macka men den har han inte rört...

Idag är ytterligare en lugn dag, ska bara slappa och kanske köra en tvättmaskin.

Sur Elli...

Elli har ont i magen...
Det är världens kris tror hon! Inte alls nöjd.
Måste gunga henne lite och se om hon blir nöjd.



Sova!

Idag ska fröken Sara sova! Hugo ska på dagis klockan nio och
sen står det "mysa i sängen hela dagen" på schemat.
Ska bli otroligt skönt faktiskt att ligga och ta igen sig.

Elli sover än, det är skönt. Hugo sitter i våran säng och tittar på TV.
Jag ska väl mysa ner mig en stund jag också!

Kyrkis

Idag har jag och Elli varit på kyrkis medans Hugo var på dagis och Måns var på skolan.
Thommy for inte förrens han hade skickat Måns på skolan idag, skönt. Vi fick en mjukstart.
Imorgon är det skarpt läge, Thommy åker på jobbet 7:20...

Jag är trött nu, har svårt att hålla uppe ögonlocken...
Ikväll är det föräldramöte på dagis så pojkarna bus ska vara hos farmor.
Thommy har första kvällskursen ikväll och kommer hem mellan 19-19:30.

Nej nu måste jag lägga mig brevid Hugo en stund medans Eli sover.

We made it!

Ha! Vi tog oss iväg och väga utan några större bekymmer. Visserligen höll mina små killar på att riva väntrummet på HC men det får man räkna med. Elli väger nu 4170 gram och är 54 cm lång.
Vi passade på att åka och handla också när vi ändå var ute. Hugo höll på att riva placet men Charlotte styrde upp det hela, han fick sitta med henne i kassan!

Idag blir det köttbullar och spegetti till middag. Fantasin tröt...

*suck*

Klockan är inte ens halv tio och jag har redan varit förbannad tre ggr... Hugo lyssnar inte för fem öre, han har nog fått öronen som prydnad bara.
Elli ligger på Måns säng här brevid och gnäller, hon gillar inte att mamma sitter vid datorn...

Idag är Thommys första arbetsdag, får se vilket vrak jag är 16:40 när han kommer hem. Elli var inte nöjd inatt (första natten) så jag var vaken till och från (mest till) mellan 01-06. Kunde behöva sova en stund till...

Nej nu måste jag kila ner och kolla pojkarna...

Bjuder på lite bilder!

Förmiddagen 12 oktober:



Elli funderar över livet...



Klänningen och byxorna fick Elli av Becca.



Hon är fortfarande alldeles gul i ögonen!



Konstnären Hugo! Farfar fyller år idag så han ska rita en teckning.

Kaviar och surrig Hugo!

Sitter och (försöker) äter frukost. Jag har fått nojja på kaviar och o´boy... Hugo sitter här brevid och surrar så jag håller på att bli galen. Han är verkligen inte tyst många sekunder....

Elli och Thommy sitter i soffan och myser. Måns är hos farmor. Det blir en lugn dag. Funderar på om man ska gå på affärn idag, det är kanon väder ute idag också. För övrigt har vi inte mycket för oss idag!

Godis...

Hugo gick ner imorse och så hörde jag:
- Jag vill ha godis...

Han är hopplös. Han tjatar om godis hela dagarna och är jätte dålig på att äta mat. Just nu sitter jag och matar honom med en macka bara för att han ska få i sig någonting...

Solen skiner ute och det är 10 grader varmt. Ska ta Elli och pojkarna ut en sväng sen.

Var till stan igår och kikade på katterna! Båda kissarna var jätte fina, jag vill också ha!
Var en sväng på Jula och kikade men hittade ingenting köpbart, hur nu det är möjligt... Efter det for vi till mor. Hon och Becca följde med ner på stan för jag skulle köpa pyamas åt Elli plus nappar. Sen bar det av till Max med hela familjen utom Becca och Johanna (de skulle ha Tacokväll med Silver Fang-maraton) för lite mat. Jag tog en Frisco (rekommenderas), Chili cheese och smältost. Lyckades klämma en mjukglass också till efterrätt...
När vi skulle hem hade klockan hunnit vli nästan åtta... Svängde in på Coop för att handla när Hugo får ett av sina vansinnesutbrott och grinade och skrek genom hela Coop... Kan säga att mitt humör var inte direkt på topp. Glömde det enda som vi var tvungen att köpa: Välling. Det kom jag på i Brunflo... *suck* Ska flirta med min kära lilla Becca och se om hon kan ta med på måndag åt mig.

Elli sov hela vägen hem och ända tills jag väckte henne strax före 23. Hon sov till 02, åt och somnade till strax över åtta imorse... Aj säger jag bara, jag höll på att spricka.

Nej nu ska jag surfa vidare!

Dagens frisyr!



Här är dagens frisyr... Thommy har haft roligt åt mig idag! Jag kallar den för "Amningsfrisyr"...
Lägger ut lite bilder på Elli och en på Hugo. Hade ingen bra på Måns så det får jag ta en annan dag!







Dricker kaffe.

Sitter och funderar på vad vi ska hitta på idag...
Mamma har skaffat kissebebis!

Skulle ha varit till stan en sväng och handlat, kanske vi tar oss en tur.
Jag måste handla välling till Hugo, pyamas och "Mitt första år-bok" till Elli
plus att det är ju inte dumt att köpa lite billigt kött när man ändå är i stan.
Jula är ganska lockande också...
Får se hur vi gör men det lutar åt en resa,
är så nyfiken på kissen!

Barnen är skogstokiga idag...
De är överallt!
*suck*



Lus...

Nu har vi varit i Böle och luskammat barnen. Det är tydligen ett barn på dagis som har löss så nu blir det luskammning i två veckor. Har beställt en luskam på vitaminvaruhuset.se som tydligen är super bra! Ulrika har redan en så vi har provat oss fram...

Måns, Hugo och Elli sover eller Elli sover kanske inte alls... Hon ligger i barnvagnen och knorrar hör jag nu.

Blev akut sugen på att åka till stan. Måste köpa mig en "mitt första år-bok" åt Elli. Får se när vi tar oss in...


Uppe med tuppen!

Eller tidigare än andra dagar iaf... Vi vaknade 8:45 idag.
Har precis ätit frukost. Ska prova plugga när Elli sover idag. Måste bli klar med samhällen
plus att matten behöver få en stund också...
Tråkigt med samhälle, roligt med matte.

Nu ska Elli äta frukost (igen)!




Över...

De kom, vi åt och de for!
Haha, så kan man sammanfatta dagen! Vi hade jätte mysigt.
De hade fixat helstekt karré som det bara var att värma och sen
till det så fixade Janne potatis, morot o lök i ugnen.
FAN, glömde ta kort på gammelmomma och Elli... SKIT OCKSÅ... Kom på det NU!

Becca blev bestulen på sitt bagage också, trist att folk ska göra så...
Hon blev inte kvar heller, synd... Hade vetat rå om dig lite, en dag iaf i lugn och ro!

Har skickat gubben på macken. Blev AKUT Coca-Cola sugen...
Mutade honom med att köpte han Cola till mig så fick han köpa sig en påse chips.
Vi kommer se ut som julgrisar innan detta är färdigt med tanke på att det
gick åt nästan en hel kladdkaka förut idag också...

Nöff, nöff... Over and out!

Främmande.

Idag kommer mina kära på besök. Gammelmomma är i Ösd så de passar på att kika ner! Ska bli så mysigt! Becca kommer också, hon stannar nog eller? Jaja, det visar sig!

Igår var jag ju på vinlotteri och Elli var jätte snäll. Skönt! Vann ingenting men sist blev det ju fem flaskor så jag ska nog vara nöjd ett tag! :-D

Thommy sitter på barnens rum och plockar leksaker. Jag har plockat lite uppe, inte för att det egentligen behövdes för det är fortfarande städat där uppe!! Ska bara dammsuga uppe, dammråttorna är snabba fram!

Elli sover i vagnen nu så jag ska passa på att hjälpa Thommy!

Skatteverket.

Idag har vi fått papper på Elli från Skatteverket. Vi fick hennes fyra sista siffror plus namnanmälan.
Elli kommer att heta: Ingrid Elli Helene Stålhand

Jag och Hugo har badat Elli. Hugo skulle hålla själv och tvätta men jag avstyrde hålla-själv-biten. Det gick bra i tre minuter sen ville Elli inte bada mer... Jaja, hon blev skapligt ren iaf!

Ska strax iväg på vinlotteri. Måste fixa lite gröt åt barnen innan, vällingen var slut på affären så då blir det gröt.


Hoppsan...

Sitter och kökar frukost (!!), vi tog sovmorgon jag och stumpan. Var upp imorse en sväng och hjälpte Thommy att få iväg Måns till skolan och sen kröp jag ner i sängen igen. Gissa om jag blev förvånad nästa gång jag tittade på klockan och den var 10:40... Elli sov fortfarande, hon har varit vaken två ggr inatt och så vaknade hon till 7:30 för mat och blöjbyte. Snacka om att det var skönt att sova ut!

Idag är det vinlotteri, jag och Elli ska väl dit som det ser ut nu. Vann ju faktiskt fem flaskor sist!

Nej nu ska jag ge Elli mat igen!

Nyäten!

Har just avslutat frukosten (lagom till lunch...) som bestod av havregrynsgröt. Är så ofantligt hungrig på em och kvällen så jag måste grunda med bättre frukost än te och macka.
Jag och Elli låg till 9:45 innan vi behagade vakna. Ammade och mös i sängen innan påklädning. Nu ligger hon och myser i barnvagnen (!!).
Thommy och pojkarna ska åka en sväng på badet och fixa någonting till däcken till min gamla vagn, vi sparade däcken när vi skickade vagnen med grovsoporna. Tänkte byta däck på nya vagnen till mina gamla däck, de är "tublesshjul", man behöver aldrig pumpa dem!
Måns gnäller om godis, han vill köpa lördagsgodis tills momma kommer på onsdag... Vi har försökt få Måns att plocka ihop inne i lekrummet också, det ser inte kul ut där inne. Skulle behöva ett system för att organisera upp alla leksaker i kategorier som: Bilar, Gubbar, Lego, Laga mat-saker, Verktyg m.m.  Tips mottages tacksamt. IKEA hade en bra lösning med backar i träram men den var så väldigt dyr, man kanske skulle snickra ihop en sån själv...

Nej nu ska jag fortsätta ut i cyberspace!

Morr´n!

Här leker livet som vanligt! Sitter och fikar och Elli ligger i barnvagnen och tittar storögt på världen. Hon gillar inte riktigt vagnen men en liiiten stund verkar gå bra nu. En sak som hon gillar däremot är babysittern son jag köpte i Ullared. Där somnar hon till och med!

Idag blir en lika blöt dag som igår men blåsigare... Det är så tråkigt väder ute så att man får spunk, barnen skulle behöva ut och leka av sig men hur kul är det när det öser ner och stormar...

Nu ska jag fika färdigt! Jag och Elli har nyss kommit ner, hon har varit vaken tre ggr inatt så det var inte så farligt!

Kokkött.

Svärmor ringde idag. Hon bjöd in oss på kokkött och potatis. Det var skönt att sätta sig och käka vid dukat bord!
Elli har sovit hela dagen... Känns lovande inför natten! Hon ligger just nu och knorrar lite i barnvagnen, det är matdax. Det är 2½ timme sen hon åt och jag håller på att sprängas...

Ikväll blir det till att kika lite på TV men det känns som att det blir sängen tidigt! Måns blev kvar hos farmor inatt.

Nu börjar Elli surna till...

Trött...

Det blir inte många timmars sträcksömn nu för tiden... Elli är vaken ganska många ggr på natten men eftersom Thommy är hemma så gör det inte så mycket, vi fick ligga till halv tio.

Idag kommer klanen Böle ner och hälsar på. Igår var farmor, farfar och faster hit och kikade. Elli sov hela tiden men det var bara skönt att få sitta i lugn och ro en stund!

Grabbarna är uppe och leker själva. Vet inte om jag vågar kolla vad de pysslar med...

Var en sväng på macken igår kväll och Ingvar var brydd vaför Berit sa grattis... Jag berättade att vi nedkommit med en flicka i måndags och han blev chockad för han hade fått reda på typ förra veckan att vi skulle ha barn... Jag har träffat Ingvar hela sommaren och hösten men han hade inte reflekterat över min gigantiska mage... :-D

Nu ska jag röja av diskbänken och sen måste jag iväg och handla. Enda gången jag varit ut på byn var igår så det börjar vara dax!

Stressigt!

Inte lätt att vara trebarnsmamma... Idag hade jag en tid på bvc kl 10:00. Igår när jag fick tiden tyckte jag att det lät bra men när jag skulle iväg idag insåg jag att jag var tidsoptimist. Låg lite för länge i sängen så det blev språngfika och iväg... Måste lära mig planera.

Har fortfarande ont i hela kroppen plus att Elli har ätit mig sönder och samman... Har stora sår på brösten och det är inte skönt kan jag informera om... Får hoppas att det läker snart, det är plågsamt.

Nu blir det lunch här. Idag blir det nyponsoppa o macka.

Bilder.


Här kommer en bild på Elli för er som inte har sett henne. Det lär komma fler bilder men inte idag! Har fullt upp med pojkarna...




Var tvungen att lägga ut en bild på våran "familjefotografering" igår. Ingen som tittade åt rätt håll någon gång. Jag fick inte ett enda bra kort på momma och barnbarnen, detta är det bästa...

Nu ska jag slappa medans pojkarna tittar på TV och pappan hämtar in ved så jag kan duscha sen... Idag är Elli tre dagar gammal och min kropp gör ont. Fick två alvedon och en dexofen två ggr/dag på BB och nu har de gått ur kroppen så nu känner jag av både det ena och det andra... 

Elli...

Nu är Elli här! Hon kom i måndags klockan 14:28. Hon vägde 3890 gram, var 53 cm lång och hade ett huvudomfång på 35 cm.
Vaknade 03 i måndags natt av att jag hade börjat få värkar. Thommy lämnade barnen hos farmor klockan 06 och strax innan sju åkte vi in. Allt gick kanon, vi hade en jätte mysig barnmorska plus att jag hade tur att få en barnmorskeelev. Man blir extra uppassad då!! Elli var dock lite påverkad när hon kom eftersom att sista timmen så "rasade" hon i bäckengången, det gick för fort helt enkelt. Hon repade sig väldigt snabbt så det var ingen fara.

Igår åkte vi hem efter pku-provet. Kom till mamma strax innan kl 18. Blev fika och stoj där och helt plötsligt så var klockan åtta!!! Bara att kasta sig i bilen och åka på Coop och köpa blöjor. På väg hem fick vi stanna alldeles innan Fåker för då behagade damen att vakna och äta. Hon hade då sovit i nästan sex timmar, gick inte att väcka henne heller...
Landade hemma 21:30. Barnen var trötta och nöjda.

Idag så ska det väl städas lite. Nu knorrar Elli, hon är hungrig.

  

RSS 2.0