Underbara sommar!

Härligt väder idag också men vi har bara varit inne sånär som ikväll när vi var ute och beskådade trädfällningen. Det blev ca tio björkar mindre.

Både Måns och Hugo har feber... Får se om vi kan åka till stan imorgon...

Trött redan...

Klev upp 07:10 för då hade lillskruttan sovit klart... Hugo har varit vaken sen tre inatt, nu sover han. Vet inte riktigt vad det är med honom men han var skållhet så feber hade han iaf.

Idag är det lugna gatan. Har ingenting inplanerat utan tänkte ta dagen som den kommer bara. Ögonen går i kors och jag skulle vilja vila en stund men Elli sover ute så det går inte... 

Varmt!

Härligt väder det är!! Solat lite idag men mest hållit mig i skuggan för det har bränt på näsan... Fotbollskolan är slut för detta året och vi har tagit semester från fotbollen ett tag nu!

Imogon blir det lugnt och på tisdag fyller Millan 3 år så då blir det Östersund. På tisdag kommer även min älskade Becca hit, saknar henne så det gör ont...

Lördag är det släktträff för Karl-Ors släktingar. Blir runt 85 pers från Thommys släkt, kan nog bli trevligt!

Nu ska jag ta en välbehövlig dusch, har badat två ggr i sjön idag men det är så mycket pollen att man blir alldeles gul! :-D

Sommar!!!!

Här kommer lite bilder från gårdagen. Nu ska vi iväg och bada igen!


















Så var han död...

Michael Jackson har dött. Även fast man inte har varit ett fan av honom kan man inte annat än tycka att det är lite tomt. Han var en udda profil med diverse udda saker för sig och många av sakerna som han sägs ha gjort är fruktansvärda. Ändå kan jag tycka att det är lite synd, jag skulle ha velat se hur han skulle tagit sig ur sin superkris med skulder på massa miljarder och sitt dåliga rykte och udda vanor... Jaja, kommer nog att vara helsidor i tidningarna framöver men sen blir det bortglömt som allt annat i mediavärlden. På Aftonbladet.se liknade de hans död med Elvis död och visst kan jag hålla med till en viss del. Jaja, nog ältat om Michael Jackson.

Idag är det lika strålande sol som igår. Jag har plockat fram rutchbanan åt barnen som vi köpte. Det är en plastmatta som ligger på backen som man kopplar vattenslangen till och sen ska man slänga sig på den och glida igenom vattnet (kallt givetvis) , det är jättepoppis kan jag meddela!

Elli hänger i mina ben och gnäller...











Nu fick jag ut lite bilder från igår. Dagens bilder kommer senare!

Bloggen kass...

Provar att lägga upp bilder men det fungerar fortfarande inte för mig...

Nu är det nattinatti för idag, imorgon är det bada och sola som gäller igen.

Bloggen krånglar som vanligt!



Blogg.se krånglar... Får bara upp denna bild men jag lovar att det kommer fler i em!




21,1 grader

Just nu är det 21,1 grader i skuggan, det är inte klokt egentligen... Tur att det fläktar lite idag annars skulle man inte kunna avra ute!

Idag är Hugges sista dag på dagis och sen har han sommarlov till 1 september...

Elli är trött, jag väntar på posten och Måns ser på film för det är för varmt ute...

Spenderat pengar!

Nu har vi spenderat lite pengar. Har beställt och betalat kyl, frys, inbyggnadsugn och häll... Det bästa var att det var sommarrea!

Har käkat frulle ute i solen, härligt. Hugge är på dagis och jag, Måns och Elli ska ta en promenad till Norsgården sen och kolla fastighetsbeteckningen på byggnaden.

Nu ut i solen igen!

Trött!

Blir så trött på eftermiddagarna att jag skulle kunna trilla av stolen... Jag tycker att jag lägger mig i tid, runt 23 blir det oftast nu för tiden.

Ska iväg en sväng på Norsgården och släppa in Jenny, hon ska låna glas till det stundande bröllopet.

Jo, Telia har varit här och fixat våra kassa ledningar idag så nu funkar faktiskt tv:n igen! :-D

Aj

Knotten har bitit mig bakom örat vilket har resulterat i en jätteböld som gör fruktansvärt ont... Jag har även massor med myggbett på benen som kliar så jag håller på att bli tokig. Jag älskar sommaren! :-D

Igår var det fotboll. Sista minuterna började det regna och sen öppnade sig himlen rejält. På torsdag till söndag mellan 15-19 är det fotbollskola och Måns ska vara med.

Igår blev det städat här hemma. Diskat, dammat, dammsugit, torkat och tvättat. Kändes skönt när det var klart.

Idag är det DollarStore som gäller men först ska Hugge the man på dagis.

Strålande sol!!!

Igår var det strålande sol hela dagen och det var underbart! Tvättade och hängde hela dagen men än är det tvätt kvar...

Säg den glädje som varar, tv:n funkar inte. Den funkade igår i tio minuter (så pass att jag hann blogga om att det funkade) så jag ringde Felia och klagade. Det visade sig att det saknades jukvaruuppdateringar plus att det är fel på ledningarna så inom tre dagar skulle någon ta kontakt med oss och har ingenting hänt inom fem dygn så har vi rätt till kompensation... Jag har väntat på tv länge nog nu och försök förklara för Hugge the man varför tv:n hackar...
Gårdagen var i alla fall kanoners. Fnulade på här hemma och sen blev det en långkaffe hos grannen. Husköparna våra kom på kvällskvisten och drack kaffe och surrade, väldigt trevligt! Måns sover i tält med Elias och Cilla, har inte sett röken av dem än...
Elli sover än, skönt för då hinner jag ner i tvättstugan en snabbis!

Jippi!

Thommy har fixat tv:n, den satt inte i huvudjacket, så  nu funkar det!

Irriterad...

Blir snart tokig på tv:n... Vi har ju Telia från och med måndags, bredbandsteve, men det hackar och hänger sig hela tiden... Hugo sitter och försöker titta på teckat men han hör max var femte ord eftersom den hackar. Bredbandet dyker till och från också men det tror Thommy beror på placeringen så det kanske blir bättre när han satt upp den på väggen i gillestugan.
Blir iaf otroligt irriterad på tv:n...

Strålande sol och över tio grader redan, verkar lovande!

Igår kväll smet jag över till 27:an en sväng, istället för att chatta på facebook kan man ju träffas! :-D

Nej nu ska jag dräpa tv:n...

Blöt tvätt...

Har tvätt hängandes ute, det har "bara" kommit två störtskurar så den är väl torr om några dagar...

Jag och sambon passade på att klippa gräset idag, tidsbesparande att båda har var sin gräsklippare! Jag har idag övervunnit min rädsla för denna otäcka maskin och tyckte faktiskt att det var riktigt kul! Vad som är mindre kul är att min rygg gör ont igen...

Vi har plockat och försökt städa upp här hemma, tvättat upp sängkläderna och så ska det dammsugas och torkas golv innan jag är nöjd!

Middagen idag bestod av gravad lax, ägg och lite sill. Resten av gänget åt korv och spagetti.

Glad Midsommar!

Glad midsommar på er allihopa!!

Idag ska vi iväg till Campingen och dansa runt midgommarstången och sen bär det av till Böle för middag och trevligt sällskap!

Kvarnsjö.

Har varit i Kvarnsjö och shoppat lite mer blommor! Måste köpa plantjord också...

Igår var det party i Trumvallen, jag har numera tagit upp Lustjaktsförsäljningen. Det blev god mat och trevligt sällskap, var hemma 23:10...

Har ryggskott eller nåt så mamma fick komma i tisdags och hjälpa mig med barnen för Thommy skulle på personalfest med övernattning.

Vi kämpar vidare med taket också, tydligen så är inte säljarna skyldiga att berätta om alla skador iaf... *suck*


 

Hjälp...

De vägrar erkänna att de brustit i upplysningsplikten och påstår att de har berättat om att det snöat in förut... (!!) Det står ingenting om det i papperna som de sammanställt men allt annat har de skrivit upp... Tyvärr står ord mot ord, vad gör man????

Folksam

Har suttit i telefonkö i en kvart nu... Ingen vill svara...

Jag vet inte riktigt hur jag ska klara dagen med min rygg... Skulle ha haft lite hjälp men jag får lösa det på något vis...

Ajj...

Min rygg är av... Mycket besvär med att röra mig!

Äntligen bilder!!!



Måns blev myggbiten på fälttävlan i torsdags...



Ellipluppan!



Måns på konfirmation.



Elli och Kajsa efter konfirmationen av Jon.



"Hugge the man"



Hugge igen!



Badande grabbar!



Busungen!



Lillstumpans foppisar i storlek 18...



Fröken igen.



Mamman (egobild).



Pappan med sin mor.

Milow



Älskar denna!!

FAN!

Det regnar in i min hall... Folksam betalar inte för de ersätter inte såna typer av skador som när det regnar in... Måste ringa skadeavdelningen imorgon och sen blir det till att ringa Eva eftersom de visste om problemet... Skitdag med andra ord!

En bra sak! JAG HAR BREDBAND!!!!! Sen kommer det bilder!

Kort summering:

Igår:

*Stan med familjen. Lämnade barnen hos momma och Hannabus (som förövrigt ordnade ett skumkaos torsdag natt som går att läsa om i ÖP...)  för att shoppa lite med sambon. Det blev tält och lite smågrejor.
*Cirkus Wicktoria. 480:- i inträde för mig och två småkillar, hutlöst! Hade iaf trevligt sånär på att Hugge the man var något speedad i pausen och efter hela föreställningen...

Idag:

*Städat Norsgården. Tack alla trevliga människor för sällskap!
* Kalas för Måns och Hugo. Hugge ramlade innan han skulle hem så det var väl kanske inte bästa avslutningen men, men...
*Innan kalaset hann Hugge the man pilla tuggummi i snoppen, stoppade dock tillbaka det i munnen lite kvickt... *urk*
*Haft urmysigt främma´n: min älskade Christine!

Imorgon:

*Kalas för Måns hos Elias.
*Slappa för mig!


Så´lång!

Ingen rast, ingen ro...

Hm, min vila idag uteblev för min kära svägerska ringde och behövde skjuts hem från Svenstavik. Vad gör man? Jo naturligtvis åker man och hämtar henne, sova kan jag göra i graven när jag är 97 år...

Ikväll har vi (jag och tre barn) varit på skolavslutning i Klövsjö och barnen var sååå duktiga! De hade tränat sånger på svenska, norska, engelska, klövsjömål och en sång med tecken. Allting gick i gammeldags stil, de var så fint klädda!

Väl hemma så slängde jag igång tvättmaskinen och sen blev det en kort (20-25 minuter) men mycket rask prommis.

Nu är det soffan och sen sängen! Imorgon är det ÖSD med heeela familjen...

Som vanligt...

Hugo går mig på nerverna just nu, han är mer högt än lågt...

Ska nog vila idag också, igår slumrade jag till tio minuter på soffan och idag tänkte jag prova lite längre!

Personalfest!

Igår var det ju som bekant personalfest för Östgärdes partypinglor! Jag var "smart" och tog en rask promenad mitt i da´n för att kunna äta någorlunda till kvällen... Vad jag inte visste då är att jag idag är stel som en pinne med värk i armar, axlar, ben och fötter...
Fick sällskap av Marlene till Wärd´s där vi skulle samlas. Jag hade min kära gamla cykel för att slippa få så onödigt mycket motion. Väl där så fick vi en liten påse med chips och ostkrokar (jag sparade min till barnen och de sitter och mumsar nu...) plus en flaska med "näringsdryck". Sen bar det av på tips promenad och efter GL så fattade jag och skrev in GLADVALLEN på papperet. När vi var utanför brandstationen så började mitt däck på cykeln pysa så konstigt och det visade sig att jag hade dragit på mig den förrädiska åkomman: punka... Lämnade cykeln halvt i tårar och traskade i skaplig takt in på fotbollsplanerna nere på Gladvallen för att sluta upp i Brännboll. Jag har nog inte kutat så mycket sen jag gick i skolan... Snacka om att det är allvar fast det är lek! Man kutar så man nästan hostar blod... Efter lite vätskepaus delade vi på oss för vissa ville spela kubb istället men jag och 12 till fortsatte med brännboll. 

När vi spelat klart så skulle vi gå till Wärd´s igen och där väntade muríkkan med wok på färska grönsaker och fläskkött - very GI och det var ju tur det för det var varken glaset med vin (lämnade iof två tredjedelar för det smakade urk) eller den gigantiska mjukglassen med chokladsås och tuttifruttiströssel jag tryckte i mig...

Efter avtackningar så knatade vi hem, jag dragandes på en cykel med punka. Det var skönt att lägga sig i sängen kan jag meddela!

Ajajajaj...

Ont i hela kroppen och ömfotad, snuva och ont i halsen... Gårdagen tog knäcken på fröken Stålhand. Längesen jag sprang som om jag hade eld i baken men igår jävlar satt jag inte fast! Orsaken till plågorna: Brännboll!

Kommer update om gårdagens p-fest senare, just nu orkar jag inte...

Grädden på moset...

Vi har numera ingen TV...
Gör ju mitt liv mycket enklare! ;-)

Bara fem dagar till vi får nytt tv-abonemang...

Vilken dag...

Dagen började med att Hugge the man sölade ner heeela toaletten med vatten, torkade med toalettrasan överallt plus tömde nästan hela tuben med tandkräm... Efter ytterligare 10 minuter så hörs en duns i köket och då har han klättrat upp på bänken vid spisen och rivit ner den receptbelagda Bricanylen som stod i fläktskåpet. Det finns inte så mycket Bricanyl kvar nu utan det mesta är i moppen efter att jag torkat golvet... Allt detta medans jag försöker amma lillfröken. Hur mycket ska man behöva stå ut med? Den lille mannen är snart fyra år... Ok om han gör allt en gång men när han upprepar sina dumheter så är det inte roligt tillslut... Det går mycket energi på att se efter honom...
Tur att jag har snäll granne som ropar in mig på fika. Hon måste ha ett sjätte sinne, kändes genast mycket bättre efter en ordentlig frukost och en kanna kaffe.

Tog och knatade till Norsgår´n för att annonsera om städdagen (hade totalt glömt att jag skulle göra det...), ikväll blir det mer motion för jag tänkte cykla till p-festen. Måste pumpa cykeln...

Snart 15:e...

Längtar som f*n till bredbandet och tv:n kommer igång... Är så less på att sitta med ett internet som tar evigheter. Jag kan inte göra någonting kul... Har massor med bilder som jag vill ladda upp så min kära familj får se barnen utvecklas! Jaja, det är inte så länge kvar nu!

Idag har Tony varit här och lekt med Måns men jag känner att jag har nog inte varit allt för rolig. Suttit i soffan och glott eftersom jag inte orkat mycket mer... Casper dök upp nu strax innan fyra också så nu är de ute och cyklar.

Ikväll är det sminkparty hos Erika och jag hade tänkt att gå men jag tror jag ska kurera mig istället... Iof har Måns sin första fortbollsträning idag så jag lär väl måsta stå på Gladvallen och frysa... Han har väntat halva vintern på att få börja spela och i år får han vara med och spela matcher!! Typiskt att det ska krocka men samtidigt är det ju lite dumt att smitta ner lillemannen Leon...
Imorgon är det personalfest och jag ser fram emot det. Vi skulle ha oömma kläder och örhängen... Hm, undrar vad de har hittat på! Jag hoppas att jag orkar med det bara, måste kurera snuvan...
Jaja, nu ska jag steka köttbullar och torka snor på barnen!

Vilken förmiddag...

Började fin med att Hugge the man har sprutat ner heeeela toaletten med vatten. Han har använt tandborstkopparna och plastsprutorna han fick från HC i fredags... Efter att ha torkat upp och gått ner i köket så har han varit i frysen och stulit glass, klippt lite papper och sen har han lagt den stulna glassen i sin kalsonglåda (utan papper på...). Vart var då jag? Jo, däckad i sängen av snuva... Är så snorig idag, huvudet känns som att det ska spricka när som helst. Jag bad Måns hålla ett öga på lillebror men han misslyckades eftersom han kröp ner hos mig och Elli och mös istället.

Just nu är de helt omöjliga... Ljudnivån är 98 dB och de kan inte låta bli att jävlas med varandra. Är det så bara för att jag är risig??

Nu ska jag försöka avsluta min frulle på ägg och bacon. Jag har hållit på ett tag, började 9:40...

Badat!

Idag har vi varit till Sveg med kyrkis och barnkören. Vi har haft en super trevlig dag på alla sätt och vis. Kyrkan bjöd på badinträdet, lunch (pizza till barnen och jag åt kycklingfilé med sallad), en gudstjänst med sång av barnkören och sen glass på bussen hem! Hugge the man har varit kanonsnäll heeeela dagen, lite myror i kroppen i kyrkan men annars har han varit jätteduktig! Vi har simmat, bubblat bubbelpool, åkt värsta rutchkanan med blinkande ljus i (jag o Hugge 3 ggr och jag själv 2 ggr), fikat, ätit glass, dykt och hoppat trampolin! Måns har gjort ungefär samma race men han har åkt rutchkana säkert 25 ggr...
Vi hann med en raid in på ICA i Sveg också, jag shoppade en grej var åt Måns och Hugo (glömde Elli kände jag nu...) plus en vas åt mig själv.
På hemvägen somnade Hugge i bussen så när han somnar ikväll återstår att se.
Elli som varit hemma med pappa blev såååååå glad att se sin  mamma igen men det har inte varit några bekymmer!
 
Imorgon är det vardag igen och jag funderar på vad vi ska hitta på då???

Nu drog Elli ner en kruka...

Sveg...

Imorgon bär det av till Sveg för bad och kyrkbesök men det känns som att jag börjar ångra mig... Hugo har varit vääääldigt mycket Hugo idag och fortfarande så retar han gallfeber på mig och då ligger han ändå i sin säng. *suck*
Elli försöker sova och Måns surar, han skulle ha godis men jag hade inget hemma... Taskig mamma!

Nu ska jag återgå till AFV. Det finns inget bättre program när man är irriterad! 

Dagen efter kvällen före...

Idag är jag på topp, eller nåt... Igår blev det sent, de sista lämnade residdentet kl 01:10! Vi hade då ätit, druckit, surrat och lottat vin (jag vann ingenting denna gången heller). Vi blev sju stycken plus att Vera hade lämnat (hon kikade in en sväng fram på nattkröken).

Idag så är det finfint med mig men Elli är fortfarande tussig och hostig. Imorgon bär det av till Sveg för att bada och gå i kyrkan, det blir en heldag. Vi åker 9:00 och 16:00 ska vi på gudstjänst i Sveg innan hemgång.

Hemma igen!

Nu har jag varit till Svensta med Elli och grabbarna. Elli fick Bricanyl för sitt täta bröst och själva undersökningen tog inte många minuter. Thommy följde med och höll rätt på grabbarna bus som i slutänden kom därifrån med var sina plastsprutor, plåster och tatueringar! Var in på apoteket och sen bar det av mot bolaget, ica och tårta! Jag åt dock ingen tårta utan grabbarna fick var sin bit, de firade 40 år eller nåt. Efter detta landade vi på Dollar för att handla lite servetter. Iväg och så in på Krusidullen som har 50% på ALLT. Köpte två par byxor åt skruttan, ett set med linne och kallingar till Hugge, kallingar till Måns och en tunika åt mig.

Nu sitter vi och äter makrill eftersom det blev knas med lunch...

Ikväll är det vinlotteri här och vi ska äta och dricka lite vin som avslutning på säsongen!

Hes och rosslig...

Elli är tussig och jag försöker få tag på någon på HC som kan kolla henne! Är lite otäckt med hennes andning, det blir lite jobbigt för henne när hon hostar plus att hon verkar tätt i bröster bör hon "häsar" så konstigt...

By the way så väntar vi ju på att Telia ska leverera bredband och tv som vi beställde 28 april. Vi har pratat med dem två ggr och sista budet var att vi skulle få igång allt igår. Kollade posten men inga grejor från Telia så jag ringde igen. Får prata med en jätte trevlig snubbe som snällt informerade om att det inte ens fanns ett ärende... Alltså fanns inte våran beställning längre... Han var snäll och fixade nytt så den 15 ska vi ha tv och bredband... Som plåster på såren fick jag sex månader gratis tv. Vad de andra två har gjort när vi pratat med dem vet jag inte för efter att jag surrat med "Dan" så fanns beställningen på "Mina sidor" på Telias hemsida, det har inte funnits där innan. Jaja, nu är det på G iaf även om det tog längre tid an jag hade räknat med... Nu är Telia=Felia enl. Thommy!

Fick svar på HC och vi ska vara i Svensta kl 11:20. Skönt, hon låter inte bra... Kruxet är att vi har bilen på rutbyte idag... FAN! Måste fixa en bil om vi inte kan ta våran...

Nu ska jag ge barnen frukost.

Städar som vanligt!

Som vanligt så plockas det och grejas! Jag och sambon har gjort ett ryck och plockan undan nere i gillestugan ikväll. Det blev riktigt bra men jag ska måla och sätta upp hyllor innan jag är helt nöjd!

Varit på möte på Norsgår´n. Vi hade sista mötet inför sommaren nu och beslutade att vi ska ha lite surströmmingsfest i augusti så det kan ni boka redan nu! :-D

Åter till Criminal Minds och multipla personligheter!

Pissväder...

Idag är det surväder ute. Inte inspirerande för fem öre.
Har funderingar på om jag ska åka på Krusidullen idag och kolla in deras 50% rea.

Måste elda, det är svalt här inne, bara 17,1 grader... Thommy har stängt av luftvärmepumpen för den behövs inte riktigt längre utan det räcker med solen. Nu har solen inte varit framme på ett tag så då får jag väl elda istället!

Klar!

Nu har jag plockat, dammsugit och torkat två våningar så nu är det gillestugan och Måns rum kvar men det tänker jag inte göra själv...

Hunnit med lunch också: biffar, tomater, gurka och majonnäs. Dax för kaffe!

Städar och plockar...

Som vanligt så gör jag allt annat än vad jag ska. Jag skulle ha ätit frukost men nu sitter och och bloggar. Innan så plockade jag fast jag skulle ha klätt på mig... 
Måns är på skolan idag igen fast jag tyckte att han skulle vara hemma för han är alldeles tät i bihålorna... Fick nezeril och det blev bättre, han älskar skolan och vill inte missa en endaste dag...

Hugge sitter i soffan och filosoferar, just nu suger han på fjärrkontrollen till tv:n... Elli åker runt i sin gåstol och leker med ett grytlock.

Nu blir det bacon och ägg och sen bär det av till dagis!

Ägg och Bacon

Äter mina ägg och bacon till frulle. Elli åker runt i gåstolen och skrattar medan grabbarna försöker peta i sig sina mackor. Måns är hemma från skolan idag men Hugge ska på dagis.

Ny header!

Tack till Elle som har förbarmat sig över min blogg idag! Jag är supernöjd!!

På förmiddagen hände det inte så mycket, jag satt i soffan och halvsov... Fick sms av Erika att de hade lite tid så att Elle kunde fixa min blogg! De kom och mitt liv fick genast lite mening igen! Bytte barn lite med Erika, jag syttade Leon och hon tog hand om Elli! Barnen hade utflykt med saft och kex på vardagsrumsgolvet... Hugo hann även kissa i badkaret. *suck*
De blev kvar till femdraget och sen var det dax att fixa maten. Idag blev det köttbullar och makaroner men jag käkar köttbullar och gräddkokad broccoli!

Nu har Måns ordnat så att det är engelskt tal på tv:n... Måste fixa!

Kräk...

Jag hatar kräk och hur mycket jag hatar det blev jag påmind om inatt... Måns blev dålig och kräktes fulla sin loftsäng. Förmodligen fick han en febertopp för han var kokhet och sjöblöt men vi håller oss inne några dagar för säkerhets skull.

Elli sover hela nätterna (PEPPAR, PEPPAR) men vaknar då istället tidigt på mornarna, jobbigt... Just nu åker hon runt, runt i sin gåstol och gnäller.

Nu ska jag fixa frukost åt Hugge the spiderman...

RSS 2.0