Julpyntat!

Igår fixade jag julfint här hemma. Jag putsade fönster och fick upp nya gardiner, det blev sååå mysigt!
Idag hade jag tänkt till kyrkan och lyssna på kören. Det började klockan 11:00 dvs nu... Det blev inte av för min del denna gång, låg i sängen lite för länge.

Ska även till Dollar och shoppa lite både till Bölegården och mig själv!
Nu ska jag äta upp mina klämmackor!

Ny dag, nya tag!

Idag är en ny dag och den har börjat bra. Fick sova till nio imorse. Har hunnit tvätta ett par maskiner, plocka fram juldukar och julgardiner och nu fikar jag. Ska börja med gardinerna när jag är klar.
Det är julmässa i Böle också idag, funderade på om jag skulle gå men jag har ganska späckat schema ändå... Imorgon är det kyrkobesök, kören som Ulrika är med i ska sjunga så då måste vi gå. Efter det så är det DollarStore som gäller. Ska inhandla diverse grejor till BArnfesten i Böle den 27 dec.

Nej nu måste jag lägga på ett kol om jag ska hinna allt, måste handla innan 13:00 också för då stänger affärń. Idag blir det Tacos och imorgon blir det hemgjorda klyftpotatisar med stekt älgkött till.

Vansinnig...

Jag blir galen på mina barn vissa dagar och detta är en sån dag.
Jag låg uppe i godan ro och ammade Elli när Måns kommer upp och säger att Hugo har schampo på hela golvet på lilltoan nere. Tittar lite extra på Måns och ser att någon har ritat på honom... Kommer ner och då har min lille Hugoälskling tvättat sig och sölat lite i handfatet, inte så farligt tycker jag men då säger Måns: Men i vardagsrummet då... Oj vilket raseriutbrott som följde! Hugo har "målat"  vardagsrumsbordet och golvet framför TV:n med flytande tvål, igen. Skäller som bara attan medans jag torkar upp all gegga och tittar på Hugo... Då ser jag, Hugo är alldeles blåprickig HELA kroppen, fulla ansiktet och till och med skinkorna var omsorgsfullt prickade... FAN ! Min käre Måns hade prickat sin lillebror. Detta gjorde ju inte saken bättre direkt... Jag ger upp. Ringer Thommy och grinar, vad kan han göra? Ingenting men det var skönt att vräka ur sig lite!

Får se hur dagen fortlöper. Hade tänkt sätta upp julgardiner och ta fram ljusstakarna (tänds gör de på söndag) men jag vet inte om jag har någon lust efter morgonens strapatser...

Morr´n morr´n!

Härliga dag! Barnen bråkade fram tills Måns skulle iväg på skolan. Idag ska Hugo vara hemma eftersom vi har tid för treårskontroll 11:30 i Svenstavik idag. Elli ska även hon på koll, tvåmånaderskontroll med läkarbesök och det är samma tid.

Inatt drömde jag att Thommy sålde husbilen. När jag frågade vilka som köp den svarade han mamma och pappa. *fniss* Har svårt att tänka mig svärmor i husbil på semester, hon är mer stugtypen.

Nu ropar Elli från spjälsängen. Behändigt att hon trivs i den så mamman får datora lite!

Sova!

Idag står det sova på schemat, är så trött i hela kroppen. Ska iväg med Hugo snart på dagis, han sitter och försöker äta en ynka macka men det tar tid. Han gör allt annat än äter, jag blir så trött...
Pratade med Vera igår, sprang på varandra på macken. Skönt att det går åt rätt håll!
Har jag informerrat om att vi får celebert besök i helgen? Vi ska vara hundvakt åt mammas vovve, Tedde. De ska till Surahammar och hälsa på lillsyrran och hon har en hund som heter Ymer som inte gillar Tedde... Jag erbjöd mig att han fick vara här, ska bli sååå mysigt! Han kommer på fredag fm.
 Nu ska jag iväg på dagis!


Tessan: Jag har saknat dig med! Vi hade ganska roligt på våra nätter! :-D Har du gjort en magsäcksoperation och vad har Bullen opererat, ryggen? Jag skulle ju så stort hälsa på dig men det har inte blivit av och nu har jag tre barn att dra på varav den mellersta är hyperaktiv... Jag skulle ha tagit mig i kragen iaf och farit ner framöver!

Kyrkis hela dagen!

Idag har jag och Elli varit på kyrkis som vanligt! Trevligt sällskap och god mat men Elli sov heeeela tiden.
Har inte så mycket att skriva just nu... Thommy har kvällskurs idag så han kommer inte hem förrens 19:15 idag, trist. Det blir kyckling här till middag idag, hade dålig fantasi och kycklingklubbor i frysen.

Måns är ute och leker i snön. Han är lycklig när det är mycket snö för då får han skotta! Hugo är på dagis, ska hämta honom strax. Jag hade önskat att jag hann vila en stund också men, men.





Tessan: Länge sen sist! Hur är det med dig? Kram

Vera: Håller fortfarande tummarna för er och hoppas att allt ordnar sig...

Snöstorm

Vaknade idag av att det knäppte i fönstret i sovrummet. Full storm ute, härligt att man kan sitta inne hela dagen!
Barnen har bråkat nu på förmiddagen och håller på än. Jag slog igång ScoobyDoo i vårat sovrum men det var inte så smart för Elli sover i sin säng där inne och grabbarna verkar inte förstå vad tyst betyder... Måste nog förpassa dem från sovrummet innan de väckt Elli, de är inte direkt diskreta. *suck*

Nu så är de nere... Jag har en puls på 140, att det ska bråkas jämt! Kaffet är kallt också, fan.

DollarStore

Städade barnens rum uppe och fixade sänglådorna när vi konstaterade att vi skulle ha haft plastlådor för att sortera leksaker i... Då kom Thommy på den brilljanta idén att handla på DollarStore i Svensta så jag tyckte att vi skulle åka på en gång så då fick det bli så! De hade jätte bra lådor så vi köpte 14 stycken i två olika storlekar. Det blev super!
For till Böle sen med jultidningar till Gun och Karl. Där blev det en massa fika. Hugo som inte sovit idag levde rövar´n där, Karl hade fullt upp att hålla reda på honom medan Gun skrattade... Elli var vaken hela tiden och skötte sig exemplariskt!

Nu har vi fikat och Elli surar lite. Hon håller på att somna men vill inte riktigt! Tittar på DaVinci-koden på Tv3, ska snart förpassa oss upp till sängen.

Fikar

Sitter och äter frukost som vanligt! Måns ringde tidigare och ville hem från farmor, ska promenera dit nu.
Hämtade sänglådor i Böle igår, ska fixa med det när vi kommer hem igen!

Snabb städat!

Har snabb städat här nere nu.
Plockade undan, diskade och dammsög medans jag lagar mat!
Thommy var så snäll och for med det som skulle
iväg till återvinningen.
Måns är hos farmor och jag tar nästan förgivet att han ska äta där, eller ska han hem?
Måste nog ringa och kolla.
Ska till Böle sen och hämta en utdragslåda till Måns nya säng som vi ska
ha leksaker i istället för dynlådan.
Här blir det kyckling med fetaost i ugnen och ris
fast jag ska äta kokkött o pärer som jag fått av min kära svärmor!

Stan med barn...

Igår drog jag till stan, jag som skulle åka tiiiiidigt kom iväg 10:05... Jaja, plockade upp mamma och for ner på stan för att börja med lunch på McDonalds. När vi skulle beställa så har de tagit BORT Big Taisty, enda ätbara burgaren på McD... Det löste sig iaf och barnen skötte sig faktiskt skapligt. Nu måste jag väl påpeka att jag har ingen tvillingvagn utan Hugo fick gå LÖS!
När vi ätit var det dax att hitta vinteroverall men det gick inte bra, det fanns ingen overall som passade på Lindex, H&M, Åhlens eller KappAhl... Jag gav upp. Vinterskor fanns det däremot på Staduim (har aldrig handlat där förr utan det var svägerskan Ulrika som tipsade) för 499:- och de var superfina!
Jag hade lovat barnen att vi skulle in på Traktörens leksaksaffär om de skötte sig vilket de inte gjorde så vi gick dit i alla fall. Det strider mot alla uppfostringsregler, jag vet, men jag behövde köpa en "Mitt första år"-bok åt Elli och det gjorde jag!
Efter våran raid på stan som inte var helt enkel med tanke på Hugo så for vi hem. Kidzen badade i nästan en timme och sen for jag, mamma, Måns och Elli på Coop. Shoppade och for hem till mamma för fläskfilé och pommes. Hemma i Rätan var vi när klockan slog 21:00. Elli skrek från Brunflo (åtta mil!) med en paus innan Svenstavik då jag passade på att ringa pappa. Iof bajsade hon igårkväll 23:00 så hon hade nog lite magknip. Ungen bajsar inte som normala bebisar utan nu hade hon inte gjort det sen förra torsdagen... Hon samlar på sig! :-D
Nu sitter jag och äter frukost, Elli protesterar i vagnen och vi ska fara och handla!
Tack mamma för en trevlig dag!

Vera: Jag håller tummarna för er och har funderat på er sen i onsdags. Jag hoppas att det ordnar sig... Du får höra av dig när du vill eller orkar! Kram på er!

Handlat.

Idag är det alla (eller måååånga iaf) barnföräldrars favoritdag nämligen dagen då barnbidraget kommer! :-D Har varit på affären och laddat frysen med lite diverse som bl.a. kycklingfilé.

Imorgon bär det av till Östersund för inhandling av vinterskor till mig (crocs i all ära men det drar om tårna...) och en vinteroverall till Elli. Det är två akuta saker som tyvärr kommer att dra ner statusen på mitt feta bankkonto men samtidigt är det ju så kul att handla någonting ibland! :-D

Idag har vi tagit det väldigt lugnt jag och stumpan. Vi har fikat med Ulrika som var hit en sväng på fm, handlat och vilat. När vi hämtade Hugo fick vi även med oss Lea som skulle till sin momma (barnens farmor) så vi blev kvar där en stund och surrade. Måns har jag inte sett sen imorse. Han var hem och frågade om han fick leka med Marcus eller han ropade i trappen, jag vilade med Elli... 

Idag ska vi äta farmor´s underbart goda kotletter och sås. Thommy kommer att bli väldigt glad, det är lite av en favorit här hemma!

Måste fota Elli också och skicka ett tack till svärmors syster Gerd. Elli fick en så fin Polarn och Pyret dress, röd och vitrandig tröja och byxa.  Kanske lägger ut bilden här sen också.

Nu måste jag sluta äta Nyåkers stora pepparkakshjärtan (bästa pepparkakorna om ni frågar mig) och börja med kotletterna.

Rotation!

Här har vi haft rotation på sängar idag!
Elli fick Hugos spjälsäng,
Hugo fick en säng från Böle och
Måns ska få en säng från farmor (de hämtar den nu).
Sen ska skrivbordet till Böle och Måns ska få ett mindre databord.
Passade på att dammsuga och leta fram lite fina
små kläder åt Elli i en påse från Johanna.

Pannkaka med grädde och sylt till middag fast jag lyxade till
det med sirap eller ska jag vara ärlig så räckte inte sylten!

Nu pustar och frustar Elli.


Anticimex

Nu har Anticimex varit här och gjort sin besiktning inför avtalsförnyelsen på våran försäkring. Trevlig karl som var hit och inga större anmärkningar. Måste köpa två barndsläckare och en brandvarnare till källaren.
Thommy jobbar hemma så idag ska vi fixa sängarna till barnens rum nu när de inte är hemma. Blir enklast så!

Nu ska jag ge Elli lite mat.

Kyrkis

Idag har jag och Elli varit på kyrkis och idag fick jag även med mig Ottilia. Veronica jobbade och hon tyckte synd om lilltjejen som skulle missa allt roliga så jag tog med henne! :-D Det gick hur bra som helst!

Elli har bara ätit två gånger idag, det känns... Hon vaknade sju och käkade och sen sov hon till 12:00 innan hon åt igen!!

Nu ska jag göra Blodpudding med stekt bacon till middag. Thommy har kvällskurs så då passar vi på att äta det barnen vill ha som inte Thommy gillar.

Tradera

Mina tre auktioner inbringade ca 200 kr. Inte helt fel så jag slängde ut elva auktioner till men nu på smågrejor som tröjor och byxor. Bra att bli av med lite som ligger och skräpar!

Elli sover på min vänsterarm, lite krångligt att skriva... Idag har vi ingenting speciellt för oss, kanske blir det en tripp till Posten i Åsarna.
Nu ska jag gå ner till busungarna!

Tandlossning

Idag har Måns äntligen tappat sin lösa framtand. Det är tredje tanden han tappar och den första i överkäken. Han har nu gått och lagt sig i väntan på tandfen.



Tandlöse, blåögde "Månsson" även kallad "Gnällsson".



"The tand"



Idag har varit en lugn dag. Väntar på att mina auktioner ska gå ut på Tradera så jag kan skicka vinnarmail.
Har varit till både svärmor och till Böle. Fikade hos svärmor och hämtade en säng till Hugo i Böle. Hugo ska få en egen stor säng nu när han kommer ur spjälsängen själv. Då är det lika bra med en vanlig säng! 
Kruxet är att Hugo nu måste önska sig några roliga påslakan till sitt nya stora täcke. Han har haft barntäcke innan... Han får låna Bionicle av Måns så länge (robotar).

Har skickat iväg 468 bilder på framkallning idag också. Blev 305 kr för jag fick 100 bilder gratis. Inte dåligt! Nu har jag "bara" ca 500 bilder kvar som ska framkallas och in i album...

Nej nu ska jag slänga mig i soffan en stund!

Kyckling

Idag blir det kyckling till middag, Thommy kockar! Har inte sovit mycket inatt, Elli bestämde sig för att vakna en gång i timmen... Har varit till Böle och Klövsjö och lämnat ut jultidningar som Måns sålt, Måns själv var hos Marcus... Fikade i Böle och sen for vi hem. Elli sov hela tiden och har fortfarande inte vaknat!

Kort från dagen



Elli med sitt fina hårspänne!!



Elli kikar på en stor blomma och funderar...



Elli har haft kjol idag! Hon har varit såååå snygg men här var hon dock lite arg!


Hade tyvärr inga kort på killarna, får ta några imorgon. Måns ska jaga igen imorgon, vi ser knappt röken av honom på helgerna...

Besök!

Idag har jag haft besök av min kära mor, Janne och Tedde. Vi har bara myst hela dagen och sen avslutade vi med en kanon god middag där vi åt så vi trodde vi skulle spricka... Att man aldrig lär sig...
I förmiddags blev det lite panik inför det kommande besöket, jag har inte städat på år och da´r! Städade undan i köket och bänken, diskade undan allt, dammsög och torkade golven plus dammtorkade i vardagsrummet. Detta lyckades jag med på 2,5 timme!

Fick en massa älgkött idag! TACK!! Det kom som en skänk från ovan men jag konstaterade att vi hade ganska full frys redan innan dock mest tjafs som glass o pytt plus en massa tunnbröd...

Nu ska jag dricka dricka och äta chips! Magen är så degig ändå...



Här kommer lite hälsningar:

Becca: Parkera inte bilen i husvagnar nåt mer för det är inte bra. Då vet du det! *kliar i huvvet o undrar hur körskolan kunde missa att informera om en så viktig sak...*

Britt-Louise: Det var inte dig jag menade, bättre lycka nästa gång! :-D

Mamma, Janne o Tedde: Tack för idag! Synd att du inte kunde stanna Tedde, jag tror att vi har kunnat haft det mysigt även om jag inte skulle orka gå på promenad med dig så ofta!

Pappa: Jag bjuder på älgkött om du kikar förbi framöver!

Johanna: Nu behöver jag inte mer grejor, nu är det fullt!

Alla andra som känner sig bortglömda: Jag älskar er också!

Jeans

Idag har jag fått på mig mina jeans!
Mycket kvarstår dock...

Ikväll är det dansavslutning för Måns i Åsarna.
Jag ska följa medans Elli o Hugo är hemma med pappan.
Har pumpat ur så det är lugnt och det handlar om max fyra timmar.
Blir nog bra!

Nu ska jag laga mat!

Fy...

Man undrar vad som felar på vissa...





Nu ska jag titta på film en stund!

Lite att göra!


http://callhim.virtbox.ru/

Skriv ditt namn och du får veta hur det stavas på ryska.

Nostalgi!

Hittade tre gamla bilder i datorn här uppe.




Måns och Hugo myser. Hugo är nog runt sex-sju månader skulle jag tro.


Här är Hugo igen, charmtrollet! Att döma på tänderna är han runt sex månader här.



Måns på barkis. Antingen så är han tre eller fyra, svårt att se...

Alla andra bilder har jag döpt efter datum men dessa har jag nog plockat hem från Lunar och då finns inget datum...

Hemsökt...

Mitt hus är hemsökt...
Det är någonting i mitt kylskåp som kallar:
"Saaaara, kooooom och ät upp miiiig"
Jag vågar inte titta...
Jag tror att det kan vara ett farligt monster med glasyr på...
Vågar inte gå ner för då faller jag väl för frestelsen, igen...
Klockan är 09:21 och jag har redan smällt i mig en bit.


Iaf så är barnet avlämnat på dagis (Hugo alltså, inte Thommy...)
och jag o Elli funderar på hur vi ska få dagen att gå.
Iof sover Elli i bilstolen så jag funderar på om jag ska vila mina blå en stund.
Nu har jag bestämt att vi tar en vilodag. Hade funderingar på
om jag skulle rensa ur Måns garderob idag men jag får se om jag gör det i eftermiddag.
 


Morotskaka.

Idag har jag och barnen bakat Morotskaka, attans vad god den blev...
Gjorde dubbel sats med smet, mums!

Jag och Elli var på Kyrkis idag, vi gick från Veronica.
Lilltjejen sov från halv ett till fem i em. Passade på att puma ur
för att spara när hon sov över ett mål mat. Kan vara bra att ha lite.

Elli är hostig och snorig, det låter så ynkligt när hon ska prova hosta...
Hugo och Måns tittar på Bolibompa,
Elli sover på min vänsterarm....

*suck*


Är det någon fler än jag som har barn som spikar i golver?
Bara undrar eftersom Hugo nyss gjorde det när jag bytte blöja på Elli...
Blir så trött.

Jippi!

Mina auktioner komm upp på Tradera iaf!
Måste ha varit problem med deras sida igår kväll för nu finns auktionerna uppe!
Jag har bud på två av tre!

F*n...

Jobbat som sjutton med auktionerna och skulle ladda upp dem. Allt fridens, jag avslutar uppladdningsprogrammet och den frågar om jag vill spara men nej trycker jag på, varför ska jag spara gamla uppladdade auktioner...
Loggar in på Tradera och väntar och väntar på att mina auktioner ska synas men de dyker aldrig upp... Det har blivit något fel så nu får jag göra om över en timmes arbete... *suck* Orka... Go´natt!

Annonsdax!

Sitter och lägger ut lite annonser på tradera. Har ganska mycket vinterkläder som jag behöver bli av med och pengar är ju inte heller fel att dra in... Jag har två riktigt bra grejor som jag ska lägga ut, hoppas att folk nappar!



Farsdag

Grattis pappa på farsdag! Ringer senare! Kram


Idag så är det alla pappornas dag. Thommy har inte fått någonting än av sina barn men det blir marängsviss senare idag och så har Måns en överranskning.

Jägarutfrågning

Var upp till svärmor för att fråga ut Måns ikväll. Han skulle naturligtvis stanna hos farmor inatt också, han håller på och gör en farsdagspresent till pappa.

I alla fall så hade de inte hunnit gå mer än 200 m innan Zeb (hunden) fick upp älg och började med ståndskall. De fick smyga en bit och sen hade farfar skjutit två skott. Måns sa att det kändes i bröstkorgen av smällen men det var häftigt! Tänk att få vara sex år och vara med och skjuta en älg! Måns berättade att han minsann fick vara med i jaktlaget nästa år för det var någon som hade slutat, det hade Torgny sagt. Vi får se hur det blir med den saken...

Älgjägare Måns Stålhand

Idag har Måns och Farfar´n skjutit en älg! De gick med hund idag och fick skjuta. Vet inte om det var kalv eller storing, lär väl få höra sen. Kan bara tänka mig hur stolt Måns ska vara!

Pappa, appropå hårdrockare så är det Hugo som är ett strå vassare. Jag har ju försökt att få honom att dansa till musik på tv:n och radion men har alltid misslyckats men en kväll hos Ulrika så överraskade han oss. Ulrika drog på Iron Maiden och ungen börjar tokdansa och headbanga! Nuförtiden så vill han bara höra rock och jag har filmat honom när han rockar loss i bilen!  Vad ska det bli av honom...

Nu ska vi snart börja med middagen. Det blir Tacos idag, tråkigt men gott.

Ny dag, nya tag!

Sitter och fikar med Thommy och Hugo. Måns skulle jaga idag igen så han sov hos farmor (som vanligt på helgerna) för det blir lättare så.
Idag ska vi till Marika en sväng, hon hade bekymmer med datorn. Annars är det ganska lugnt. Skulle behöva storstäda här nere men det finns inte engagemang, hade ju tänkt att göra ett race igår men glöden infann sig aldrig. Jag vill ha städhjälp! Tänk så bra, slippa torka köksluckor, damma och torka handfaten... Vilken dröm!

Nu gnäller Elli. Hon är lite kul för är det ingen som pratar med henne så hostar hon till eller skriker till en gång och tystnar precis som om hon väntar på en reaktion från oss.

Kom på att jag lovade lite bilder:



Bästa bilden på Måns när han var med på Små Stjärnorna. Det var så mörkt där vi satt så det blev inga bra bilder...



Lea, barnens kusin, Hugos rumpa, Jons arm (också kusin) och Måns efteråt. Det var massor med fika det var ingen nöd på oss!




Elli fem veckor. Hon provar att prata med omgivningen både oss och prickarna i vagnen... Hon är sig inte lik på kort, hon ser tvär rund ut men hon har ett helt annat utseende egentligen. Det är lustigt hur det kan vara...


Nu kokar Thommy kaffe!


Hungrig.

Sitter och väntar på middagen som Thommy har i bilen... Givetvis så ska allting jävlas bara för att han har fyra pizzor med sig från Draupner. Han ska köra hem en leasingbil och den skulle ha varit på kommunhuset 16:00 men gubben som hade den innan dök inte upp förrens strax efter 17... Vi här hemma är hungriga som vargar och snart gnager vi nog av  varandras ben! Jaja, han kommer nog om 15-20 minuter.

Annars är allt väl förutom huvudvärken... Kanske dricker för lite??

Har hämtat Måns hos Annica också, Hugo ställde givetvis till med världens scen. Han skulle sitta i mitten bak men där hade Måns satt sig så H får värsta raseriutbrottet. Tog mig minst tio minuter att få fast honom i hans stol... *phu* Jag var alldeles svettig efter den kampen. Att ett barn kan vara så starkt och skrika så mycket! Tur att Annica har egna barn och en som varit lika envis...

Nej nu ska jag fortsätta vänta på min pizza!

Bombhot.

Två fall av bombhot inne i Östersund bara idag... Vad pysslar de med egentligen? Det var ju två tjejer som hade skrivit bomb på en låda här om dagen och lagt utanför Lidl i Östersund också. Är det poppis idag att slösa på resurser och skrämma upp folk? Man får hoppas att det är fejkbomber.

Måns for till Oliver ett tag för att leka. Jag har så ont i huvudet, Elli sover i vagnen nere och Hugo sitter i soffan och tittar på ScoobyDoo som för närvarande är hans favorit tvprogram. Han ska snart gå och lägga sig en stund.

Läkarbesöket igår gick bra. Vi ska få remiss till Östersund för vidare undersökning av Måns. Det visade sig att han har trånga näsgångar och irriterade tonsiller så förmodligen har han förstorade polyper också. Får se om det blir operation sen.

Idag har vi inte gjort någonting trots det fina vädret... Får lite dåligt samvete men, men. Tvättat några maskiner och ska ta itu med disken bara jag hittar inspirationen. Måste dammtorka i vardagrummet också, det var väldigt mycket damm överallt.

Kanske ska fixa lite lunch först...
 

Kallt...

Det är lite kallt inne idag, måste nog dra upp värmen...
Små Stjärnorna igår var mysigt, killarna var så duktiga. Tog några bilder men de är jätte dåliga, det var så mörkt. Ska lägga upp dem i alla fall när Thommy kommit hem i eftermiddag, han har bärbara datorn med sig på jobbet och det är den jag lägger upp bilder på.
Nu kommer Ulrika med Lea. Ullet ska på utvecklingssamtal och Lea ska vara här en stund sen ska Hugo med till Böle.

Hm...

Jag har precis insett att nästan HELA min familj utom läser min blogg! Det är kul eftersom man inte pratas vid varje dag eller träffas så ofta som man skulle vilja! Måste bli bättre på att lägga ut bilder på barnen då!

Nu är det snart dax för Små Stjärnorna. Måns är stylad och redan där för genrep! Ska bli så kul! Måns ska spela gitarr eller trummor (han hade inte bestämt sig...) till Takidas låt Curly Sue med bästisen Elias! Ska försöka fota och lägga ut bilder sen!

Godisgalen.

Hugo har gått och lagt sig, Elli sover redan och jag ska ta med mig min
chokladbit och lägga mig och läsa "Emma - Mias dotter".


Fortfarande hemma.

Hugo är fortfarande hemma. Han vaknade 8:40 imorse så jag ansåg att han skulle vara hemma en dag till och kurera hostan. Det första han gjorde imorse var att hosta iof så det är bara bra att han är hemma någon dag även om det tär på mig... Har huvudvärk idag, den kom smygande redan igår. Jag är så bortskämd att jag nästan aldrig har ont i huvudet så detta gillar vi inte!
Måns skuttade iväg till skolan imorse, de har ju bad i Svenstavik idag så han var så lycklig. Igår kom han hem och berättade att han är kär. Tjejen heter Maja och är några år äldre än Måns. Jag tror att Måns bästa kompis Elias är kär i Majas tvillingsyster Moa, annars är de kär i Maja båda två...

Imorgon ska Måns till doktorn och kolla om vi ska ha en remiss till "Öron, näsa, hals mottagningen" för hans polyper.

Nej nu ska jag och Hugo gå ner och äta en sen frukost (som vanligt). Även om vi vaknar tidigt så ligger jag och slumrar eftersom vi har TV på sovrummet. Hugo gillar morgonbarnprogram, det är skönt!
 

Lottlös...

Jag vann ingenting ikväll, inte du heller Vera! 
Vi hade trevligt i alla fall med en massa gott fika!
Thommy gick upp med Elli för en stund sen.
Skönt att få ett par minuter i lugn och ro!

Vinlotteri.

Ikväll ska jag och Elli på vinlotteri. Förra gången vann vi inget men gången innan blev det faktiskt fem flaskor! Iof dricker jag ju inte vin, rödvin går an men det är ingen favorit. Det kan vara gott till kött men det då är det ett halvt glas som gäller... Får se hur många vi blir ikväll, ju fler vi är desto mer vinst blir det.

Elli sover än. Hon har sovit sen innan tolv... Måste snart väcka henne för jag börjar få ont.
Måns sitter nere och filosoferar och Hugo sover. Allt lugnt.
Till middag idag blir det hemgjorda köttbullar, köpebullarna var slut på affärn och den ambitiösa Sara tog över! :-D Ska väl snart ställa mig och rulla köttbullar för glatta livet...
Thommy har kvällskurs idag, då missar han mina bullar till middag men han får ju i matdosa imorgon!

Nej nu ska jag peta på jäntan!

Hugo.

Idag är mammas bustroll hemma från dagis.
Vi ska bara mysa idag och än så länge har vi varit sams.
Måns är på skolan, inga problem att få iväg honom idag för
polisen kommer till skolan idag. Imorgon är det också lugnt för då är det bad.

Elli ligger nere i vadnen och sover som en stock.
Hon var bara vaken en gång inatt så när jag vaknade imorse häll jag på att sprängas...

Nu ska jag lägga mig nere på soffan tror jag.

Panerad fisk!

Middagen är avklarad. Panerat fisk för första gången i hela mitt liv och det blev ätbart!
Barngympa står på schemat nu. Hugo får vara hemma eftersom han hostar så in i bängen...
Nu ska jag byta om.

Kaffe!

Sitter och sörplar kaffe i min ensamhet...
Hugo har varit vaken och hostat nästan hela natten,
tycker synd om Thommy som var tvungen iväg på jobbet.

Idag står det ingenting på schemat, som vanligt!
Ska sätta mig och renskriva samhällen som jag lovade Anna
att skicka in förra veckan... Hoppas att de har överseende med en ammande,
förvirrad och lite halvlat student...
Måste kila ner och svara i mobilen...

Trött.

Både Hugo och Elli har "stökat" inatt... Thommy har ont i nacken och min förkylning vill inte ge sig.
Hugo trotsar hela dagarna, vad ska man göra? Finns det någon bra sida om barnuppfostran? Iof biter ingenting på Hugo, just nu är han inne i en period igen då jag inte ens kan lämna honom ensam två sekunder för han hittar på sattyg. Han testar mycket också, han är ganska tröttsam om jag tänker efter... När går det över?

Sju rätt!

Wow!
Vi hade sju rätt på travet!
Utdelning enl. texttv: 149 kr...
Enda gången det inte är miljonbelopp det är när vi vinner!

Jaja, nu har vi ju till nästa veckas spel på en gång!

-kalfnvuhaeöjhkfvjaipä

Har sorterat upp jultidningarna som Måns har sålt. Hämtade ett stoooort paket igår med en ruskigt dyr räkning i. Vi har en månad på oss att kränga ut det Måns har sålt!
Har köpt en HarryBoy till mig och Ulrika för 100:-, vi kom på att vi ska spela på lördagar tillsammans. Får se om bi lyckas vinna någonting... Håll tummarna!
Nu ska jag peta på Elli, hon har sovit sen 11...

*Snörvel*

Fortfarande jätte förkyld...

Vägningen igår gick bra. Elli hade gått upp 445 gram sen i måndags... Måste ha varit något tjall med vågen i Rätan.
Passade på att shoppa inför middagsbjudningen på Dollar och ICA när jag var i Svensta. Massor med godis och chips blev det...

Middagen blev lyckad. Maten var kanongod. Mediumstekt älg i skivor, massa grönsaker, pommes, vitlöksröra, fetaost och gräddädelsås. Vi åt lääänge! Efter det gick barnen ut på lite "bus eller godis", Måns däremot fick ett av sina utbrott men det löste sig sen. Familjen Ryder blev kvar till 21:30 ungefär. Det var en tevlig kväll!

Nu ska jag frukosta färdigt!

RSS 2.0