Sålt huset!

Igår var Thommy ner till stora staden Stockholm och sålde vårat hus! Inatt kom de nya ägarna upp. Jag hade lite att göra igår eftersom det inte var riktigt klart där borta så jag hade inte tråkigt iaf! Nu är det två växellådor, en moppe, två träpallar, en elpatron och en irus kvar. That´s it!

Badade igår och nu idag ska vi iväg och köpa hus. Klockan tio ska vi vara hos Majlis på banken. Jag har utv.samtal på skolan kl. 12:30 så det blir ingen lång vistelse men jag hinner nog handla iaf!

Nu ska jag fundera på om jag ska ringa doktorn... Nu är jag less på mina bortdomnade händer som nu har börjat tokvärka, inatt var det jättejobbigt. Säkert har det blivit värre nu med all aktivitet men händerna har domnat i snart åtta månader... Värst är det när jag pratar telefon, dammsuger, ammar och nattetid. Jaja, får se om jag kanske går till Lisa istället och ser om hon kan fixa mig!

Nej nu är det frukostdax!

Lugnet före stormen...

Hugo och Elli sover och Måns har gått till bussen. De har bad idag så 06:15 låg han brevid mig i sängen och viskade att han var tvungen att gå till bussen nu... Jag fick honom att gå ner och titta på TV en stund.

Thommy är på väg ner till huvudstaden. Han ska sälja vårat hus idag. Det är nu utstädat men det är en massa grejor på bron och så ska fönsterna putsas utvändigt. Vi trodde att de nya ägarna skulle komma imorgon em men de dyker upp redan inatt... Blir lite panik för min del men det ska nog gå...

Ska iväg på babysim också innan jag ska bort och dona i gamla huset, jag kan inte bara strunta i det för sen är det bara två ggr kvar.

Nej nu ska jag passa på att mysa lite innan barnen vaknar!

Ny dag, nya tag!

Idag är det en ny dag och släpvagnen står lastad och väntar på att få åka till Brånan... Ska väl ila iväg om en timme men först ska barnen hämtas för att tllbringa eftermiddagen med familjen Ryder i Bölet.
Ska kolla om Terese ska med till stan också, vi höll ju på att prata om det!

Jag var ut och plockade ut ur bilen inför besiktiningen och slog en liten lov ner för att hämta soptunnan när någonting fångade min uppmärkasmhet. Jag har tänkt att plantera i stora krukor och hinkar innan jag får ett trägårdsland och det var en stenkruka jag fått syn på. Det hade börjat växa där i och när jag drog bort allt gammalt visade det sig vara gräslök! Då behöver jag inte sätta det iaf! Jag ska sätta lite potatis, sockerärtor och kanske morötter eller rädisor... Längrat tills det är klart på Postvägen så man kan börja här på allvar!

Ju just det, jag har matteprov den 29 maj... *suck* Måste plugga innan dess...

Nej nu ska jag avnjuta en kopp kaffe!

Slut...

Nu är min ork slut... Jag och Ulrika har städat i åtta (!!) timmar idag plus de fem timmarna vi städade igår och ändå är vi inte klara... Det är hallen och lillhallen plus lite småfix vid diskbänken som t.ex. avloppet och en runda med svinto så det glänser sen! :-D Förrådet är tomt, bron är lite grejor kvar på plus att det är lite skräp kvar i källaren men sen är det slut!

Imorgon ska jag åka med fyra kubik skräp igen så jag är i Brånan klockan 13:00 för 15:00 (!!) ska jag vara i ÖSD på besiktningen och besiktiga V70:n... Hur ska jag hinna??? Plus att jag ska städa klart innan onsdag... Jaja, det ordnar sig nog, ingenting är omöjligt! Barnen får underhålla Elli medan jag kastar en massa skräp och sen blåser jag till Svensta, kopplar av vagnen och sen drar jag  nkvickt till stan... Måste in på Skopunkten och COOP också. Hem och städa medan Thommy kan ha Elli en stund.

Igår grillade vi här hemma och det var kanongott!! Svärmor hade gjort såser och röror plus sallad med fetaost! Vi åt och åt och åt... Kvällen blev ganska kort med ett välbehövligt bubbelbad dock med oväntat besök! ;-D

Återigen ett stort TACK till Ulrika som har ställt upp och städat, vad skulle jag göra utan dig??
Tack även till mina svärparent´s som har varit barnvakt åt Måns och Hugo plus Liiiivan som "vallat" Elli och grabbarna nu ikväll!  Tack Jörn som tog hem ett gäng ungar idag för att avlasta lite men jag saknade de roliga historierna! Tack också till alla som vill ha ett tack! :-D

Nu är det nattinatti eller iallafall så ska jag stupa ner i soffan!

Städning...

Idag är det städning på Postvägen 8... Trist men det måste göras. Svärmor kom på den brilljanta ideén att vi ska grilla här hemma när vi städat.

Nu ska jag ge Elli "frukost" och sen ska jag iväg!

Summering av dagen!

Promenad runt till återvinningen och affären med en stunds vila med glassätning utanför Ica i solskenet!
Besök hos farmor´n och farfar´n, kaffe och surr där.
Hem. Amma, Elli somnade på en gång i vagnen ute. Hugo somnade nere i soffan i samma veva.
Hugge vaknade, Elli vaknade, jag hann läsa ostört i nästan två timmar! Läser Magdalena Graafs "Det ska bli ett sant nöje att döda dig". Kan inte lägga undan boken...
Thommy kommer hem snart, det blir kyckling och ris till middag.
Det blir städning ikväll...

Frulle!

Sitter och äter frulle utan smör, glömde köpa det igår...

Gårdagskvällen blev kort! Kl. 21:30 låg jag nerbäddad och det tog inte många minuter innan  jag sov...  Skönt!
Igår så var jag ute en sväng sen vi hade varit i Svensta men gick in och grejade lite efter ett tag, Hugo blev dock ute i nästan tre timmar! Han var jätteduktig och var i lekparken och Veras sandlåda.

Igår kväll gick vi en liten runda i det härliga vädret! Det var grannen som skulle rasta hund så vi följde med. Efter svängen så gick jag in och badade barnen. De hade ett skumberg som var ganska stort!! Har tagit ganska mycket kort den sista tiden men kan inte ladda upp de för det skulle ta hela dagen för ett par bilder om det ens skulle funka...

Idag hade jag tänkt börja städa lite där borta eller åtminstonde renplocka inför städningen. Som det är nu så är det skräp kvar inne och ett par kartonger.
 
Nej nu ska jag återgå till min smörlösa smörgås även om den är hemskt tråkig...

Ont i huvudet...

Har haft huvudvärk i tre dagar nu, ont och jobbigt. Idag är första dagen som jag är ljuskänslig...

Idag är det fullspäckat schema som vanligt! Igår när jag varit på babysim så åkte jag in på skroten i Åsarna och hyrde deras trailer för att vi ska få bort saaben som står på gamla gården. Thommy och Gugge lastade igår kväll och jag ska åka och lasta av på skroten idag innan Måns ska till tandläkaren i Svenstavik. Det är tredje vändan jag åker norrut denna veckan... Imorgon har jag ingenting speciellt inplanerat men jag hade tänkt åka bort och börja städa gamla huset, om sex dagar ska det vara klart!

Nu ska jag ta hand om min dotter som vrålar här brevid, hon gillar inte när mamma bloggar! :-D

Fröken E!

Min fröken Elli dök tre (!) ggr idag varav jag dök en gång och tog emot henne under vattnet, så fränt att se henne under vattnet!

Tvättar galonkläder, detta är den årstiden som jag gillar minst eftersom det är grus, grus, grus och en MASSA lera! Barnen ser ut som att de kommer direkt från lerinpackningen på glassigaste spaanläggningen...

Nu for Thommy... Elli sover ute, hon har sovit sen 16:00 ungefär, så skönt. Måns är hos Elias och jag ska nog luta omkull mig på soffan några minuter bara för att jag kan!
 

Babysim!

Äntligen ska vi iväg på babysim igen! Vi har ju missat två ggr plus att det varit lov. Får se hur stumpan tycker att det är idag! Det blir som vanligt fika innan med Elin och Ida!

Ska in på skroten och hämta biltrailer på hemvägen hade jag tänkt och sen har jag dejt ner till Handlake village med Vera. 

Mys!

Sitter i köket, elden sprakar och jag sörplar kaffe. Barnen har krypit i säng och även om idyllen bryts av små barnrop emellanåt så har jag det ganska härligt just nu! Eldar för fullt i vardagsrummet, det sprakar som bara den... Börjar nästan bli lite för varmt, nu klagar jag mitt i idyllen också...

Dagen har varit ok. Började med att vi (jag) försov mig liite, vaknade 7:26 och då ska Måns helst vara utanför dörren men han låg och mös i min säng! Iof hade han redan ätit frukost med sin fader så det var inte såååå farligt och sen cyklade de till bussen så det gick bra!
Fick iväg Hugge the man till dagis och begav mig till kyrkis för lite smvaro med de få föräldrar som finns på byn... Åt korvstroganoff och ris (tack kyrkan) innan det bar iväg med skräpet som jag hade på släpvagnen bakom bilen (som jag kört runt på halva dagen)...
Framme i Brånan kom det en kvinna och tog tag i saken och började kasta mina grejor, en händig en måste jag säga... Duktig som attan, trevlig och så blev det gjort på en timme istället för fjorton! När vi väl var klara så var jag skitig om kläderna, svart (bokstavligt talat) om händerna och ganska så trött i ryggen plus att Elli nog funderade lite vart hennes annars så snälla mamma var eftersom jag var tvungen att strunta i henne en stund (inte poppis kan jag meddela, fröken är inte van att vänta! =D). Fyra kubik skräp och notan blev noll... Snacka om bra service!

Nu ligger alla barnen i sina sängar och några sover till och med! Kvällen kommer att spenderas framför TV:n med Ugly Betty först och sen fruarna. Gårdagskvällen spenderades hon grannfrun ätandes kakor med tillhörande saft! Inte så tokigt!

Allt i sin ordning igen!

Idag är allt i sin ordning igen, Måns på skola och Hugo ska på dagis!!! Jag ska svänga in på kyrkis en sväng och sen bär det av med skräp till Brånan. Jag undrar hur lång tid det kommer att ta där borta för det är "ömse" rat...

Hugo studsar och tjoar, Ellis ögon tindrar och hon sitter och guppar i matstolen medan hon insuper varje rörelse som Hugge the man gör! Snacka om syskonkärlek!

Nej nu ska jag hämta in lite ved och sen så ska jag äta frukost!

Duktiga jag! *klappar på huvudet*

Idag har jag börjat kratta lite och plockat undan fågelhuset som stått utanför köksfönstret. Nedlade tallen som Benny hade satt i ett hål i backen, ska släpa ner den till majbrasan hade jag tänkt!
Väl inne så blev det diskning och sen en ordentlig dammsugning och undanplockning av lite leksaker innan jag tog Elli i vagn och Hugo i skor för att traska förbi återvinningen på väg till affär´n! Nu så ska jag laga lite mat innan barngympan.

Elli har käkat lite gröt idag, hon mumsar även om hon inte får i sig så mycket utan det mesta rinner ut igen...

Vädret är strålande ute, känns dumt att sitta inne och titta på solen men eftersom det är tid för matlagning så är det inte så mycket jag kan göra åt problemet... Har iaf köpt två bitar av Fläskytterfilé som jag ska grilla framöver, kanske till valborg? Om ni är intresserade så har jag och Thommy jubileum då, vi har varit förlovade i tio (!!) år då... Man kanske ska köpa en present som tack för att han har stått ut med mig så länge...?  

Trött...

Idag är jag trött. Ögonen ville inte riktigt vara med när barnen tjoade och tjimmade nere utan de fortsatte att sova.
Jag har ingenting speciellt inplanerat idag förutom att hämta släpvagnen 17:00 och assistera vid barngympan idag.

Igår vek jag alla våra kläder som har legat i Ellis rum, det tog sina timmar... Jag strök ganska mycket också, det luktar så gott!

Snart är det dax för frulle. 

Man kanske ska baka lite idag? Kan vara bra att ha i frysen, det ska vara kyrkis här 5 maj.  

Plockning!

Dagen kommer att spenderas plockande. Vi plockar överallt som det känns just nu, både här hemma och i gamla huset. Vi ser en ljusning där borta iaf, idag börjar rensningen i förrådet ute. Garaget är upprensat och det är några grejjor som ska hit (tre tror jag plus motordelar som ska till skroten sen) och i förrådet är det inte så mycket som ska sparas heller... Ni ska ska se vad grejor som ska kastas...  Imorgon hämtar vi kåpvagnen på macken och packar den så att jag kan åka till Brånan på tisdag. Blir bra.

Solen skiner ute, Hugge the man har pyamas än, Elli sover förmiddag och jag äter frukost (!).

Ulrika - Jag är fyra kilo lättare idag... Jag skojar inte!

Bloggtorka...

Ibland får man bloggtorka...

Igår hade jag middagsgäster, igen! Alltid lika trevligt att äta tillsammans! Jag hade tänkt pizza och kycklinggryta med ris men ångrade mig när jag insåg att grytan skulle ta lång tid så det blev kycklingklubbor med pommes och vitlökssås istället! Vi åt och åt och åt... Barnen lekte medan vi vuxna surrade.

På dagen igår var vi bort i gamla huset och plockade. Nu är det källaren och ovanför en garderob kvar. På tisdag ska jag fara till Brånan med lite skräp, ska hyra kåpvagnen på macken. 

Nej nu måste jag surfa vidare!

ÖSD

Idag är det en stadsresa inplanerad. Måns ska vara hos doktorn 10:00 och vi ska hämta Hugo på dagis igen 13:00. Det blir en snabbvisit som vanligt...

Bullar!

Det blev bullbak idag, monsterbullar eftersom de blev lite stora! Har fotograferat dem men eftersom jag har sååå kasst internet tar det en evighet om jag ska prova lägga upp dem här på bloggen...

Elli sover och Hugo äter bullar, inte helt otippat... 

Jag ska passa på att sätta mig med Hugo en stund! Måns är ute och cyklar med Elias så det gäller att passa på att ta lite kvalitetstid tilsammans!

Trött...

Vaknade av att Hugo studsade i sängen. Lätt irriterad klev jag upp när han ville ha hjälp att tvätta sig. Hade gjort mycket för att få ligga kvar i sängen idag... Har lock i öronen och det piper med jämna mellanrum, konstigt. När jag muttrat klart så såg jag mobilen på skötbordet och den visade 08:29, skit, jag kunde inte muttra mer... Bara att gnugga gruset ur ögonen och klä på sig för en ny och strålande ( dock molning) dag som började utan smör nu till frukosten... Måste ner och handla!

Har ingenting inplanerat idag förutom affären då. Hugo gnäller, han blöder på hälen... Plåstrat om honom nu och han har det lite bekymmersamt så han klagar som bara den!

Funderar på att baka bullar...

Kyrkis, cykel och besök!

Idag knallade jag och Veronica iväg på kyrkis men innan det så fick jag låna hennes bil för att hämta barnens cyklar i gamla huset. ALLA hade fått ta fram sina cyklar så det var dax nu... 
På kyrkis var det utelek och sen var det lunch: korv, pärer och stuvad broccoli och vitkål med marängsviss till efterrätt. Mums!

Väl hemkommen så drack jag kaffe med grannen och sen började kampen mot disken... Jag vann! Har plockat och grejjat så det inte ska se allt för eländigt ut... Barnen har lekt ute och jag har fått leta reda på Hugge the man ett par gånger...

Fick celebert besök som bjuppade på middag! Tackar, det var kanongott! 

Jag och Elli väntar nu på Ugly Betty och Desperate Housewifes...

Måns sover i Böle och snart har vi telefon igen. Det har bara brusat i ledningarna men nu är det nästan helt ok faktiskt!

Nu är det dax att ladda skålen inför tv-kvällen!

Grilla!

Idag blir det grillning med familjen Ryder! Solen skiner och vädret är kanon ute, jag sitter som vanligt inne och äter frukost! ;-D Funderar om jag ska ta mig i kragen och börja göra klart vårat sovrum... Måste in men en massa i garderober och rensa bland lakan och dyl.

Igår var svärisarna hit på middag, det gick nog bra tror jag! Bjöd på Tacopaj och sallad med glass, hallon och chokladsås till efterrätt plus att Ingrid hade tårta med sig! Någon hade ju fyllt år...
Åkte till Böle för avlämnande av Påskkort som Måns hade gjort och efter det så kom Christine! Vi var upp till grannen en sväng och när vi kom hem skickade vi upp Thommy. Jag och C smällde i oss lite glass och mös!
 
Nej nu skriker Elli, ska ut med henne i vagnen och se om hon somnar!

Home again!

Igår landade vi hemma. Vi hade också sån oerhörd tur att vi blev bjudna på påskmiddag hos svärmor och svärfar. Det var hur gott som helst med inlagd strömming, lax, sill, köttbullar, prinskorv, Janssons, skinka, röbetssallad, grynost och en massa mer! Vi blev kvar till efter 18 innan vi begav oss hemöver!
Jag blev lite halvstressad över röran som råder så jag började plocka när vi kom hem så att åtminstone vardagsrummet såg någorlunda ut! 

Idag ska jag ha svärisarna på middag! Det blir tacopaj och sallad. 

ETT STORT GRATTIS IDAG TILL MIN KÄRA FARFAR SOM FYLLER 70 ÅR!!!! Hela familjen hälsar!

Sollefteå

Är i Sollefteå och vi sitter och myser med kusin Linn och hennes pojkvän Jocke. Pappa berättar om gamla eskapader och dumheter från när han var ung!

Emilia och Hugo har gått och lagt sig, Måns och Kevin spelar tv-spel och Elli provar sova i Thommys famn.

Imorgon bär det av hemåt, jag har huuur mycket som helst att göra hemma! Ulrika (den otroligt snälla) är hemma hos oss och målar lite i hallen medan vi är här. Enklast att få saker gjorda när inte barnen är med...

Ikväll har vi varit hos fajja och farfar och ätit sååå god mat! Barnen är barn så lite stök blev det ju men jag tycker ändå att de skötte sig ganska skapligt!

Nej nu ska jag vara social!

Packar!

Idag bär det av till stora staden Sollefteå för att hälsa på pappa och fira farfars 70-årsdag. Ska bli mysigt men det är inte helt enkelt att fara med tre stycken småvildar! Bilen verkar ok efter att Thommy lyft av en batteripool ett tag, lamdalampan slocknade iaf!

Barnen sitter i  badet med en massa skum och bubblar av och till. Jag och Elli tog oss ett bad igår, hon tycker att det är sååååå kul att bada! Hennes ögon lyste nu när hon såg grabbarna i badet, hon började hoppa i Thommys famn och sträckte armarna mot badet... Hon vet vad hon vill iaf!

Ska svänga in på DollarStore på väg mot Sollefteå för inhandling av present. Veronica köpte ett skötbord åt mig där igår för det otroliga priset 200 kr... Det var superfint i vitt trä med skötbädd och två hyllor. Ska iväg på macken och ta ut pengar och kila upp till Vera innan vi drar! 

Nu känns det som att jag är lite sugen på frukost och efter det måste jag börja packa! 

Ingenting blev som jag ville...

Hade packat badväskan, lämnat Hugo på dagis, tankat, stämt träff med Elin på Bröbuá och vad händer? Jo, jag kommer till Lill Sved innan en varningslampa i bilen börjar lysa. Fel på motorelektroniken... Bara att vända och åka hem. *suck* Jag som längtat efter babysim! Vi har bara en bil nu också eftersom jag inte besiktigat passaten pga av att avgassystemet är paj på den. Så nu sitter jag hemma i mitt kök och har ingenting att göra... Eh, jo jag har massor att göra men jag VILLE BADA!!! Känner mig som värsta barnrumpan, tjurig som bara den... Ska nog koka lite kaffe som plåster på såren...  


Idag så fyller min älskade lillasyster år.
Grattis Johanna på födelsedagen!!! 
Imorgon bär det av mot Sollefteå. Måste nog kanske börja packa...

Dax...

Strax är det begravning, klockan 13:30 ska vi vara i kyrkan... 

Vera



Enligt min lillasyster Hannabus och hennes "fru" Frida så är denna låten jag... :-D Måste bara hålla med!

Ingen stadsresa!

Blev ingen resa till stan idag... Måns är tätt i näsan och eftersom det är där de ska kolla så var det inte så bra. Vi fick en tid till nästa vecka istället, den 16:e kl. 10:00.

Imorgon är det begravning, måste iväg till Åsarna och kolla om det finns en vitskjorta till Thommy. Jag skulle också ha haft någonting, vi får se vad som finns.

Nu är det dax för frukost! Thommy och Nisse ska köra några lass, det är kanon med lite extra bärhjälp! 
Barnen slåss om det nya kassaskåpet... Allt är frid och fröjd!

...*...*...

Har fortfarande kass uppkoppling...

Håller på och fixar här hemma, ska ev tapetsera idag om jag hittar motivationen. Imorgon är det ÖSD som gäller, Måns ska på Öron-Näsa-Hals för koll av sina polyper. Måste hitta begravningskläder också, har absolut ingenting! Ska prata med dagis om det går bra att han får komma senare och att jag hämtar senare så slipper jag bekymra mig om vart han ska vara under själva begravningen, jag hämtar honom till maten sen. Måns skulle nog vara med Elias som det lät.

Igår så var Måns och Hugo med Veronica medans jag och Thommy var och packade ihop lite mer i gamla huset. De åkte pulka, käkade korv och lekte!

Nu så ska jag fika klart! 

Anthon Berg och jag...

Sitter här och käkar lite Anthon Berg, handlade på Dollar när vi for förbi...
Idag har vi varit en snabbis till stan och köpt en tvättmaskin lite billigt! Var även och handlade på Coop, Jula och G&P plus att vi hann med lunch på McDonalds med systeryster.

Ikväll har vi haft middagsgäster men som vanligt är jag tidsoptimist så maten var inte ens på g när Jörn klev in här... Jaja, fick ju ihop Tacopajen tillslut även om sällskapet fick hjälpa till lite för helt plötsligt blev ju Elli hungrig också... Sånt som händer! Har iaf haft huset fullt med barn, det var tio stycken och då är Elli inräknad. Blev ganska stojjigt så strax efter sju körde jag hem några! :-D

Nu ska jag bada eller äta nåt gott, har inte bestämt mig än...

Tada! I´m back!

Nu har vi flyttat! Första natten vi tillbringade här var 1 april! Sitter i mitt nya kök på Thunellvägen 11 och surfar på ett urkasst modem, det tar sin lilla tid, snacka om att man varit bortskämd förr när det bara poppade upp på en bråkdels sekund dit man ville...

Flyttningen går skapligt, har fullt upp med barnen mitt i allt... Tur att grabbarna fått vara hos farmor några timmar så vi har kunnat grejja lite plus att Kajsa har varit lite barnvakt åt både Elli och grabbarna!! Har mycket kvar på Postvägen, får ta några vändor till innan det är tomt...

Vårat sovrum och Hugos rum är klart. Vardagsrummet och köket ska få en var sin fondvägg och hallen ska målas. Luktar fortfarande lite mysko här precis när man kommer in men man vänjer sig efter en stund. Det luktar inte rök längre utan gammal gubbe... Eldar doftljus i vild förtvivlan och hoppas att när jag målat hallen så försvinner lukten.

Har försökt att plocka upp och undan eftersom. Dagen har jag ägnat åt garderober och kök. Sista vändan Thommy kom ikväll hade han alla jackor och skor med sig så nu ser det ut igen... Ska ta tag i det imorgon, nu ska jag knoppa i sängen som Thommy hämtat idag (sov på madrasser på golvet natten som var, huvva vad oskönt...)!

Snart klar!

Vi har snart målat klart, ska iväg nu på fm och måla vårat sovrum en sista gång och sen blir det inflyttning idag. Vi kommer inte att ha bredband på ett tag så vi får se när jag dyker upp här igen!

Förkylningen håller i sig så jag, Elli och Hugo är fortfarande lite tussiga.  Vi skippar babysim idag eftersom ingen av oss är riktigt pigg.

RSS 2.0