Dagen efter kvällen före...

Igår skedde en liten kidnappning av min älskade granne Veronica! "Kakgänget" hade planerat och jag blev inbjuden att delta, vi skulle paddla kanot!
Veronica blev mycket chockad igår morse när vi dök upp för att hämta henne! Vi åkte sen till Vemdals Campen och hämtade tre kanoter för att ge oss ut på en paddling i vacker natur! Jag hamnade i samma kanot som Karolina och vi hade väldigt trevligt på vår lilla tripp allihopa! Jenny hade fixat med fika på halva vägen. Vi måste ha paddlat iaf 5-6 km. Gissa vem som inte kan röra armarna men vi vann! =) Vi kom på att eftersom vi kom först till Vålkojan så vann vi givetvis men det var ingen annan som visste att det var tävling... :-) Vi landade på Vålkojan för lite lunch innan vi begav oss till Böle för omklädnad inför kvällen.
Veronicas mamma, systrar och svärmor hade planerat en överraskningsfest på Norsgården. Kan säga att vi var mååånga som inte kunde hålla tillbaka tårarna under kvällen. Veronica är en så fantasftisk människa så detta var hon väl värd! Hon vände i lokalen när alla började sjunga, vi var nog alla ganska lättrörda under hela kvällen och Monica (Veras bästa vän sen lekis) höll ett fantastiskt tal och vi grät så mascaran försvann...
Vi åt planka, tårta och korv under kvällen. Det var levande musik till 01 och sen var det dax att traska hemåt. Måns satt uppe 01:40 när vi landade hemma men resten av barnen sov. Kajsa och Linnéa fick skjuts av Fredrik hem. Jag och gubben stupade i säng men jag hann inte somna innan Hugge började strula... Två ggr var jag upp med mina värkande armar (tack vara två timmars intensivt paddlande) och tredje gången klev Thommy upp. Givervis hade Hugo kissat i sängen då och var så förstörd att hans gråt väckte Elli. Då var karusellen i full gång... Efter lite nya sängkläder till Hugo och en flaska välling till Elli så var det lugnt igen men klockan var då efter 05... Jag somnade tillslut för att vakna strax före 8 av att Elli står och skriker. Bara att ta sig i kragen och kliva upp. Thommy ligger kvar och jag har förhoppningar om att det är min tur sen... Ska ta en Ipren nu när cidern böörjat gå ur kroppen lite så värken släpper och jag får sova! Jag fick faktiskt slut på sju cider men då delade jag med mig ordentligt!
Nu ska jag byta bajsblöja på lillgumman.

TACK VERONICA FÖR EN UNDERBAR DAG OCH KVÄLL! 

Idag står det inte mycket på dagordningen, jag väntar på min tur i sängen som det känns... Tre timmars sömn mår man inte helt ok på!


Fredagskväll!

Jaha, så har man städat också då! :-D Tänk vad man kan vara flitig ibland... Tänkte bara röja ihop det värsta men nu är det bara för sambon att dammsuga imorgon om han skulle få lust! =)

Nu ska jag kolla min farm och sen bli´re soffan!

Gamla bilder!

Hittade en massa gamla mobilbilder som jag bjuder på!



Hugo hos Ullet i Böle!



Faster Ullet har fixat frillan!



Elli ca 7 månader



Måns i vintras!



Hugge the man hade målat sig med hjälp av storebror med en blå penna... Förra året!



Målade överallt!



Momma och Hugge!



Hugo provar ut glasögon!



Måns surar i bilen...



Jag och Måns på bingo i somras!



Hahaha!





Räkningarna betalda!

Har roat mig med att betala räkningarna nu på morgonen. Förundrad över hur få de är...

Nu är RelaComgubbarna på kvrteret igen, en av grannarna har problem med sin telefon. Undrar om de är less på Thunellvägen? De var ju här i tre veckor och grävde för vårat problem med tv:n och bredbandet...

Idag ska Måns gå till farmor efter skolan. Undrar vad jag, Hugge och Elli ska hitta på????

Jag fick recept till gårdagens middag; Curryköttfärs. Det var SUPERGOTT!! Klart en favroit hos hela familjen! Det blev ganska mycket så faktiskt ska vi äta det till lunch idag! Tack Erika för receptet!!

Nu är det som vanligt dax för frulle... Jag kan inte äta på en gång när jag kliver upp utan måste vänta ett tag, klev upp 07:20 så nu kan jag nog äta! :-)

Mulet och svalt!

Vädret ute är ingenting att hänga i julgranen men jag är glad så länge det inte regnar... 14,6 grader ute och molnigt.

Nu ska jga äta frulle, har varit uppe sen 07:25 så det börjar vara dax...


True Blood!

Ikväll börjar favvoserien True Blood på SVT 22:00, missa inte den!

Dagen har ägnats åt städning och fika! Städade på förmiddagen och sen kom Erika, Elle och Leon förbi. Med sig hade de supergoda bullar och Ballerinakex! Lyckan var gjord och standarden är satt högt inför nästa fikastund när det gäller "dopp"! Det är så otroligt trevligt med sällskap!

Imorgon blir en lugn dag förutom att mitt kära syskonbarn Kevin fyller fem år!! Han blir stora grabben, tiden rinner iväg...

Nu ska jag bänka mig i soffan! Trästolarna ger träsmak i baken...

Filmtajm!

Ska strax kila upp till grannen med lite gott! Vi ska ha lite filmkväll: "Män som hatar kvinnor", hoppas att den är bra!

Första dagen!

Idag var det första dagen på skolan för Måns! Han har nyss kommit hem och var stolt som en tupp för han ska få ETT EGET lånekort på bibblan! Det ni! Jag, Hugo och Elli följde med några timmar imorse för att kolla in allt nytt. Hugo var inte så impad av skolan, den var tråkig eftersom man var tvungen att sitta still och vara tyst...

Vädret idag är blåsigt men det är uppehåll! Har diskat och donat, nu är det golven kvar...

Trött...

Halva natten tillbringades i Östersund på akuten... Thommy skulle lyfta upp gräsklippartraktorn på släpvagnen igår kväll och lyckades fastna med handen så han snittade upp knogen så fint... Bara att åka till Östersund och sy, doktorn ville titta på det eftersom det var precis över leden. Det blev två stygn, sårtejp och en stelkrampspruta. Väntetiden är ju som vanligt så vi var där 21:40 ungefär och hemma igen 03:00 inatt... Terese var barnvakt och det hade gått jättebra. TACK!
Man är liiite mör idag! Det värsta är att det är första skoldagen på gymnasiet så Thommy for på jobbet imorse strax efter sju... Kan bara ana hur trött han är.

Dagen som kommer blir nog väldigt lugn hoppas jag men barnen är ganska speedade redan så det bådar inte gott...

Arbetat idag!

Jag har jobbat 7-16:30 idag ute i hemtjänsten, där trivs jag super!!
Fick middag när jag kom hem och nu har vi lagt Elli en sväng för hon var sååå trött...
Tror att jag och Ullet har vunnit en tjuga på Keno också...

Nu ska jag hoppa in i ducshen och sen hänga lite tvätt i finvädret!

Surströmming!

Ikväll är det surströmmingsfest 19-01 på Norsgår´n, kom du också!

Har varit på fotboll idag, de är så duktiga! Det var Ola´s lag som spelade och första matchen mot Fröson blev det 2-2 men andra mot Kyrkås blev 8-1 till Klövsjö! De är så duktiga!

Ikväll ska jag jobba på surströmmingen och imorogn är det arbete mellan 7-16:30. Får se hur länge jag blir kvar inatt...

Klart!

Nu är det klart med namn åt valpen. Vi var inne på Håkan Loob ett tag, jag gillade Lexo och Ilo men Thommy var skeptisk... Nu så kläckte Hugo ur sig att den ska hete Musse (efter hans stoooora idol Musse Pigg givetvis!) så jag kollade med sambon och namnet är taget! Hunden heter numera MUSSE!

Våran bebis!

Vi for till Böle för att titta på våran lillkille som har vuxit på sig sen sist!  



Våran bebis...









Våran kille är den tredje från vänster. Han är störst... En svart valp saknas på bilden, de är åtta syskon! Den bruna till höger var det meningen att vi skulle ha men det var en tik så vi bytte.



Elli var överförtjust!!



Efter en massa bus måste man sova en stund!

Sunshine!

Idag strålar solen ikapp med mitt humör! Det var visserligen bara fem grader i skuggan imorse men nu har det avancerat till 12,1... Vi håller tummarna attdet blir lite varmare i luften!

Har ingenting speciellt inplanerat idag. Måste iväg imorgon och handla stövlar åt Måns, han är utan! Man kanske ska åka till Svensta och sen upp till Bingsta...

Nej nu ska jag dricka uppp mitt kaffe (tredje stooora muggen) och sen fortsätta med tvätten! Har bara fyra maskiner kvar!

Jippi...

...det regnar som vanligt!

Idag ska vi göra negerbollar, lovade Hugge igår. Han tjatar om sitt pyamasparty och han skulle ha ett igår men jag sa att vi inte hade bakat så han skulle göra det idag. Tänkte att vi skulle göra det när han börjar bli rastlös, just nu är det ganska lugnt!
Måns gick till grannen, det var visst konsertdax där! De skulle uppträda. Elli sover sen nästan en timme...

Angående dikten så är den jättefin! Jag har inte skrivit den själv utan hittade den på internet för flera år sen, jag har den på presentationen på Familjeliv.se men det var dax att lägga ut den här!

Om två veckor och två dagar åker vi till Ullared. Jag har en liten fundering om vi ska åka härifrån vid nio på torsdagskväll och så kör vi till Örebro där Becca får fortsätta köra (om hon har sovit innan förstås)... På detta vis får vi hela fredagen att shoppa... Jaja, vi får se hur det blir och vad som är rimligt!

Nu ska jag dricka kaffe!


Dikt dax!

En Fin Dikt Om Pojkar...

Pojkar, små pojkar en särskild art,
det märker man ganska snart.
En sten blir till bil, en pinne ett svärd.

Ja, små pojkar lever i sin speciella värld.
De springer, hoppar, flyger och far
och bygger av kuddar ett mjukt försvar.

Om man bara fyller deras dag med kärlek,
och en och annan förmaning ibland,
klarar de sig snart på egen hand.

Tiden går fortare än man tror,
snart har min förstfödde son blivit stor.

Jag kommer att minnas dig med solsken och lycka
och glädjas åt att en vuxen mans hand få trycka.
Jag minns när jag på din hjässa fick snusa
och när du i min famn otvunget rusa.

Jag vill ta vara på varje minut jag får dela ditt liv.
Snart går du din egen väg med stora kliv.






Trist och tråkigt!

Hm, det blev en seg dag måste jag säga... Har plockat och donat som vanligt men inte gjort nå´t avancerat. Är ganska slut  huvudet efter helgen men kan erkänna att det är så skönt att komma ut bland folk, så skönt att jag jobbar nästa söndag igen! Passar på att spara dagar så jag kan vara hemma med Elli till januari. Med de andra två har jag börjat jobba när de varit 13 månader men nu känns det som jag vill vara hemma så länge det går utan att vi går omkull rent ekonomiskt...

Känner mig låg idag men det går säkert om sig... Ikväll är det fotbollsavslutning och föräldramatch på Gladvallen. Måns är skapligt förkyld så vi får se om vi ens åker dit...

Idag blir det otroligt avancerad mat i detta hus: korv och makaroner alt. spagetti!


Bättringsvägen...

Jag är på bättringsvägen, penicillinet har börjat verka någorlunda iaf.

Idag var Måns ute och cyklade och ramlade gamska illa. Jag skällde och sa att man ska INTE cykla i FOPPATOFFLOR och pekade med heeela handen.
Innan jag skulle på jobbet i eftermiddag hoppade jag i mina fina gröna FOPPATOFFLOR och kutade ut. Skulle ta sats och trampa iväg på cykeln men missbedömer min fots storlek i FOPPATOFFELN vilket resulterar i att jag flyger ner på knä i gruset och får cykeljävlaramen under armen... Slår sönder byxorna och blodet rinner... Slog mitt vänster knä rejält. Det lustiga var att jag skällt på sonen en timme tidigare och sen gör jag samma sak själv, nämnligen cyklar med FOPPATOFFLOR...

Nu är det godnatt!

Jippi!

Här var det urinvägsinfektion...
Jättekul, måste till Svensta för att ta ut medicin.
Blä!



Gårdagens äventyr!

Gårdagen i bilder!



Grabbarna började med klättring!



Elli taggad inför skogspromenaden!



Hugge the skogsrå!



Elli däckade efter tio minuter...




Måns the skogsrå!



Terese och Måns tar täten.



Blåbär, inte så stora och fina men de duger till juice!



Kärlek! Förälskelsen låg i luften! Hugge gillade sin bärplockare!



Måns orolig över Hugge som gick åt ett annat håll...




Hugge the man på vift i den stora skogen!




Åter samlad trupp...



Busarna!



Sover än...



Måns hittade någonting spännande: Lingon...




Hugo blev svettig och löste problemet med att ta av sig!



Måns surade och plockade sten...



Fotografen...

Blåbär!

Idag ska vi ut och plocka oss lite blåbär hade jag tänkt! Barnen är rastlösa så någonting måste vi hitta på...

Regn...

Idag regnar det titt som tätt, inga skurar men det duggar till och från...

Jag är så trött att jag skulle behöva tändstickor till ögonen, Elli har sovit förmiddag och jag slumrade på soffan en halvtimme... Både Elli och Hugge var vaken 06:20. Jag har sån huvudvärk och jag antar att det är för att jag är så trött även om jag låg till 07:15.

Måste göra ett ryck innan det gror igen här hemma... Igår fick jag inte mycket gjort eftersom barnen bråkade och Elli hängde i benen, bättre lycka idag kanske?

Blädag...

Hopplös dag detta blev... Jag som skulle städa har istället fått vara arg på mina grabbar nästan hela dagen. De har bråkat och bråkat och bråkat lite till. De var ute och lyckades hitta ett föremål de absolut inte får ha och gissa vem som tyckte det var jätteskoj? Hm, farligt... Väl inne så hoppade Hugge och knäade Måns i magen, bravo... Nu ska jag försöka få maten klar, Elli har inte sovit eftermiddag idag så hon är lagomt kul...


Arbetsmyra...

Igår var jag en flitig arbetare mellan 07-20 med en rast på två timmar. Var nere på Lyckebo och jag hade blivit lite uppskrämt men vi hade inga som helst bekymmer under hela dagen!!

Såg nya filmen Kenny Starfighter igår, jag kom ihåg att jag inte är så förtjust i honom men, men...

Idag skiner solen än så länge men det ser ut att bli sämre framöver dagen, molnen hopar sig i horisonten!

Barnen är griniga, Måns kom upp och började mucka med Hugo nyss...

Får se vad det blir av denna dagen!


Gårdagen i bilder!



Barkis med Måns, Stina och Hugo!



Hugge the man spexar med armpuffarna på!



Elli är lite svårfotograferad nuförtiden...



Måns äter kex! Notera sjön i bakgrunden...



Fina Stina var med och badade!



Vi hade fika med och kalasade på! Här är rester av melon, köttbullar, kex, jordgubbar och mitt kaffeglas...



Vi var inte ensamma. Ola hade kalas och de passade på att bada! Elli charmar faster!



Ska prova fota Ellipluppan...



Går inte så bra, hon är lite för nyfiken...



Fotografen...

Mobilbilder.

Hade någon ide om att ladda upp lite mobilbilder men jag får inte till det och orkar inte engagera mig.

Solen skiner bakom molnen, funderar på att ta med barnen och bada...

Badat!

Nu har vi kommit hem från en dag på barkis med bad och massor med fika! Barnen har badat mest hela tiden, till och med Elli har badat lite! Ikväll ska Måns inviga sitt "horn" (en tuta av något slag...)

Igår hade jag min lilla fajja och farfar här! Vi grillade och mös, hon hade kött, korv, pommes, jordgubbar, vaniljsås, godis till barnen, body till Elli, klänning från Kina och en salladskål till mig!!! Måns och Hugo fick var sin slant att köpa någonting för så de var hur nöjda som helst! Vi hade supermysigt! Jag gjorde sallad plus fixade lite melon och fetaost samt sweet chiliröra till köttet och korven!
Jag hade bakat en brownie som blev liiite bränd men den gick att äta!

Nu ska jag laga mat innan jag ska iväg!

Solen skiner!!!

Solen skiner här och det är 16,3 grader i skuggan, bådar gott!!!

Idag kommer min älskade Fajja och Farfar!!! Har inte träffat dem sen i april när farfar fyllde år! Ska bli så mysigt att få rå om varandra!! Det är synd att man bor så långt ifrån varandra och det gäller väl egentligen hela min släkt, närmaste är tio mil ifrån...

Nu ska jag fortsätta med Ellis gröt och sen blir det till att vika lite tvätt så den kommer dit den ska!

Morgonstund har guld i mun...

Sitter och tittar på en pigg och glad Elli. Hon kryper runt och skrattar, jag skrattar inte för det är på tok för tidigt när man kom i säng sent... Pojkarna sover än, det behöver de!

Angående bilder på valpen så kommer det senare, jag fick varken med mig kamera eller mobil igår när vi var upp och kikade... Nästa gång ska jag fota dem, det är bara fyra och en halv vecka kvar nu innan vi får hämta den! Namnförslaget tackar jag för Per! Ska framföra till sambon, får se om han fastnar för något av dem! :-D

Idag tänkte jag börja på med gillestugan om jag får möjlighet, nu ska jag äta frukost!

Snusat hundbebis...

Idag har vi varit upp till Böle och snusat hundvalpar. Det visade sig att den valpen vi tingat var en tik så vi bytte till en jättemysig liten hane som också är lite mörkare med tecken på huvudet. Den valpen kom fram och snusade på oss och och vi fastnade på en gång! Nu till bekymret: Vad ska valpen heta??? Förslag, gärna seriösa, mottages tacksamt! Mina förslag som Åke, Stig och Fez har blivit nerröstade... :-D

Imorgon är det städning på schemat, ska plocka undan i Måns gamla rum så man kan börja måla det och gillestugan för nu luktar det perkele där... Min tvätt hänger på torkvindan, hoppas att den torkar imorgon... 




Grejat!

Idag har det varit lite av en grejardag! Har fnulat på lite med tvätt och byte av gardiner och ömse småfix. Har "parat" strumpor för glatta livet som det känns...

Nu är det dax att slappa en stund i soffan innan sängen!

Tillbaks till vardagen.

Thommy har börjat jobba idag så nu är allt som vanligt igen... Jag tycker att det är sååå trist när semestern är över och är nog långt ifrån ensam om att tycka så.

Idag står ingenting speciellt på schemat, ska plocka undan lite och fnula på som vanligt. Det blir nog en lugn dag!

Jag vann!

Ha, fick upp korten när jag bytte webläsare!

Här är Måns nya rum!







Byta blogg...

Funderar på att byta bloggdomän, det funkar sällan eller aldrig för mig att ladda upp bilder nu förtiden. Har provat flera dagar men får inte upp någonting!

Vi är iaf klar med Måns rum, han blev jätteglad!

Ullared blir av!

4 september åker jag till Ullared!!! Det löste sig trots allt!


RSS 2.0