BLOGG Ellis födelsedagstårtor! Hello Kitty...

mms_img-15446057 (MMS)

BLOGG Ellis födelsedagstårtor! Hello Kitty är fylld med chokladpudding och hallonmousse, spacklad med chokladsmörkräm och täckt med sockerpasta! Tårtan med blommor har samma fyllning men ingen smörkräm, täckt med grädde och dekorerad med sockerpasta. De var supergoda!


BLOGG Idag fyller älskade gumman tre år!!!...

mms_img282438315 (MMS)

BLOGG Idag fyller älskade gumman tre år!!! Grattis stortjejen!


Skriver och skriver...

Sitter hemma med första tentan och skriver så tangenterna blöder. Dock var det lite klurigt för vi får inte skriva mer än tre sidor och som det känns skulle jag kunna skriva tio! Det körde ihop sig lite idag. Thommy sa ifrån dagis idag för jag hade barnvakt åt Elli men det blev inte så. Tur att hon varit lugn idag så jag kunde knåpa klart med tentan i skapligt lugn, tack gode gud för Rasmus på luffen och chokladkex!
Nu: åter till tentan och sen tårtbak!

BLOGG En höstfin Elli igår på väg hem! Ida...

mms_img-11501995 (MMS)

BLOGG En höstfin Elli igår på väg hem! Idag har vi jag vi haft lagstiftning och det känns som det gick bra! :-)


Jihoo!!

Fixade dagens två examinationer med betyget godkänt (kunde inte få högre)!!! Skönt att ha det gjort, nu laddar jag med te och knäckemacka inför morgondagens lagstiftningsexamination!

Tentapluggar...

Försöker plugga inför examinationerna på torsdag och fredag. Jag läser och läser men det känns som om ingenting fastnar... Är mitt huvud fullt redan av onödigt vetande, man kan ju börja fundera! =)
Ska väl sätta mig med böckerna igen, rätt onödigt att slösa värdefull tid vid datorn!

Städa eller inte städa, hur gör Hugo?

Jo, Hugo städar INTE. Han har bestämt sig för att han inte vill/kan/orkar/har lust att städa ihop på sitt rum. Nu sitter han där inne. Taktiken då? Grina/skrika/svära/kasta grejor, funkar det då? Nej. Har sagt att han får komma ut när han är klar men jag antar att det ser värre ut nu än när jag bad honom börja... Vaför ska man behöva tjafsa och bråka jämt? Det spelar ingen roll om det så är en leksaksbil som ska plockas upp, han stenvägrar. Jag går "bet" på honom. Till saken hör att det inte ens är mycket att städa, mest kläder som ska plockas ihop men det ska tjuras... Det går väldigt mycket energi som jag skulle behöva till annat men, men...

Annars då? Thommy är ute och plockar undan studsmattan och Elli och Måns hjälper till. Jag ska få tummen ur och läsa lite filosofi idag, känns nödvändigt så jag vet var behaviorismen, existensialismen, materialismen m.m. är och kan skilja dem åt... Vilka som sa vad och vilka som tyckte så, vad nu det ska vara bra för när man ska lägga om sår och ta prover! =)

Slappardag!

Haft en riktig slappardag idag, har inte gjort många knop! Plockade lite ikväll och körde en dammtorkarraid men annars har jag inte gjort mycket!
Har tre examinationer till veckan och det börjar kännas stressigt... Det är omvårdnad, lagstiftning och filosofi & etik vi ska ha seminarium på och sen har vi gjort klart första kursen! Känns gött men sen drar anatomin igång och då känns det som man inte kan sitta i soffan och mysa utan då är det råplugg som gäller...
Vi slötittar på Fångarna på fortet, har dock tappat intresset för allt vad TV är förutom True Blood!
Idag fyller Erkki 27 år!!! Grattis igen darling! Tänkte kila dit och uppvakta imorgon, fika är utlovat!
Nu ska jag fortsätta slöa, kvällen blir dock inte lång, tröttheten sitter i sig så här lär vi nog ligga i sängen före 22:00!

Ekar tomt i bloggen...

Hm, hur ska jag göra för att komma ihåg att uppdatera här då??? Kanske ska lägga in en påminnelse i mobilen att jag ska ta mig i kragen och blogga lite! =)

Veckorna rusar iväg. Är inne på tredje veckan på skolan och jag är lycklig! Det känns så jävla (ursäkta kraftuttrycket) bra när man sitter på lektionerna, fikar i Ljushallen, fnular på i bibblan eller sitter och pluggar i grupprummen! Ett bra tecken, jag ÄLSKAR skolan! ;-) Synd att studentlitteraturen är så jäkla tung att min rygg har börjat krångla... Jaja, får bygga upp några muskler runt axlarna, axelvaddsmuskler är väl snyggt!

Hemma rullar det på. Har fått in bra rutin på veckohandling så Thommy inte behöver få panik närmare 17:30 över vad han ska laga för midag, billigt blir det också eftersom man inte nöjeshandlar allt möjligt!
Elli är otroligt mammig, en följd av att jag inte är hemma så mycket... Funkar ju ganska bra men helst ska jag sitta i soffan och bara kramas och då blir det inte mycket gjort vill jag lova! =)

Thommy kom med posten nu!!!! Jag har blivit beviljad litteraturstöd från kommunen med 3000:- per termin i tre år!!!!! Härligt, nu har jag lite extra till böcker! Slängde in en ansökan för några veckor sen och det gick ju vägen, snacka om att jag är glad nu!!!!!

Btw så investerade jag i en ny telefon så är det någon som är intresserad av min "gamla" Nokia N8 så hojta till!

Nu ska jag njuta i soffan innan sänggående, imorgon sover jag hos älskade systeryster så slipper jag åka 05:50 en morgon av tre denna veckan! mån och tis är det 07:05-bussen som gäller! Skönt med sovmorgon! ;-)

Första veckan!

Nu har jag gjort första veckan på skolan! Det är mycket information att ta in! För det första trodde jag inte att det var så stort som det var på Campus, det är ju gamla I5 så jag borde ju haft mina aningar... Det är många hus att hitta i men än så länge har det gått bra! Vi har haft föreläsningar i om hur det är att läsa på universitet, hur man lånar böcker, It-systemen m.m. En riktig föreläsning om omvårdnadshistoria har vi haft och det var riktigt intressant!
Jag har ansökt om litteraturstöd från kommunal, jäklar vad studentlitteratur är dyrt och vad många böcker man behöver till varje kurs... Kommer nog bli ruinerad!
Här hemma har det gått bra så här första veckan! Har ju varit hemma rätt tidigt eftersom vi inte haft några riktiga föreläsningar. Blev kvar i stan på torsdag eftersom vi skulle på sopptorsdag med resten av klassen! Det var 80-talstema så vi gick "all in" med krusat hår, blå ögonskugga, rosa läppstift och knallrosa leggings! Kul att vara med på en grej iaf, det händer ju saker varje kväll i princip nu under nollningen! Snart är vi T1:or istället för nollor!
Nej nu ska jag ta mig i kragen och ge mig ut i lingonskogen snart! Ikväll ska vi till Köln och äta kräftor med ett gäng, ska bli trevligt!

RSS 2.0